Örjan: ”Det är en jättechans för mig”

Publicerad 2016-11-03

Erik Adielsson gjorde succé i sin rosa dress.

Nu hakar Örjan Kihlström på och kör i mustaschdress hela november.

– En jättechans för mig att uppmärksamma mustaschkampen, säger stjärnan.

Under gårdagskvällen gjorde Örjan Kihlström debut i ny dress. Under hela november kör Örjan Kihlström för att uppmärksamma Mustaschkampen mot prostatacancer. Och det blev succé direkt med flera segrar under V86-kvällen på Solvalla.

– Det här är en jättechans för mig att hjälpa till att uppmärksamma kampanjen. Det är 10 000 män om året som får diagnosen prostatacancer och inom travsporten finns många i målgruppen av de som drabbas, män över 70 år. Jag hoppas att jag får stå i vinnarcirkeln många gånger med dressen så den syns. Det är ett sätt att få igång snacket helt enkelt, säger Örjan Kihlström till Svensk Travsport.

Förra årets satsning med Svensk Travsport och Mustaschkampen blev succé med över 200 000 kronor insamlat. I år hoppas Örjan Kihlström att de siffrorna ska slås.

– Jag hoppas att vi med gemensam kraft i travsporten lyckas slå förra årets insamling då det samlades in drygt 200 000 kronor till Mustaschkampen. Men det är inte bara insamlingen av pengar som är det viktiga, utan även att vi börjar prata om prostatcancer i vardagen. Jag vill få fler män över 50 år att gå och ta ett PSA-prov som visar om man är drabbad. Upptäcks sjukdomen i ett tidigt stadium så är chanserna goda att bota den helt.

Trav365