Profilernas hästköp: ”Är väldigt lovande”

TRAV

Köpte toppstammad häst – nu tränas hingsten ute hos Stig H Johansson

1 av 3 | Foto: IDA FRID
Pär Johansson.

Här är Pär Johansson och Peter ”Foppa” Forsbergs toppstammade travhäst: Vakeel.

Profilerna köpte hästen på Elitauktionen i fjol med ett gäng kompisar.

– Vi var och kikade när han gick jobb i fredags och det ser väldigt lovande ut, säger Pär Johansson, grundare av Glada-Hudik-teatern.

Varje år i samband med Elitloppet arrangeras Elitauktionen där toppstammade ettåringar säljs till högstbjudande.

I fjol såldes Maharajah-brodern Vakeel (Zola Boko – Chili Khan). Hingsten ropades in av Stefan Hultman för 720 000 kronor.

Bakom köpet står bland annat Pär Johansson grundare och ledare för Glada Hudik-teatern och hockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg och hans pappa Kent Forsberg.

– Vi är ett gäng kompisar som köpte honom tillsammans, säger Pär Johansson.

– Det är en väldigt fin häst som vi hoppas ska bli bra. Blir han hälften så bra som Maharajah är vi jättenöjda.

Berätta, vad var det ni fastnade för?

– Stammen är intressant. Det känns bra att ha en häst med sådan stam och sedan vet man vad Maharajah har presterat. Det kanske inte kan bli lika bra, men jag tycker att Zola Boko känns väldigt intressant som avelshingst, säger Pär Johansson.

Så den här hoppas ni kunna ha kul ihop med framöver?

– Ja det hoppas man alltid när det gäller hästar. Man har ju alltid hoppet sedan blir man inte lika glad varje gång de startar. Man vill att det ska gå bra.

”Väldigt nöjda”

Nu tränas hingsten, som hunnit blivit två år, av Stig H Johansson och i fredags när han gick ett jobb hos tränare var de där och kikade.

– När man ser honom nu ser det väldigt bra ut. Det var första gången vi var ute. Det var intressant att se honom live i jobbet. Vi var väldigt nöjda med det vi såg. Det ser fantastiskt ut. Det är ett år kvar innan han ska ut på banan, men vi håller alla tummar. Det gäller att ha distans också så man inte bryter ihop när det går dåligt. Det gäller att hålla lågan uppe.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet