”Jag har försökt att köpa honom”

1 av 2 | Foto: Franske topptränaren Fabrice Souloy fyller stallet med svenska topphästar
TRAV

Franske topptränaren Fabrice Souloy har fått in Nimbus C.D. i träning.

För Trav365 berättar han nu att han försökt köpa stjärnhästen tidigare.

– Men han var för dyr då, säger Fabrice Souloy till Trav365.

Den franske topptränaren Fabrice Souloy får in den ena svenska topphästen efter den andra.

Under måndagen kunde Trav365 avslöja att den före detta hockeystjärnan Mats Sundin valt att flytta sin stjärnhäst Nimbus C.D. från Sverige och Pasi Aikio, för Frankrike och Fabrice Souloy.

Under tisdagen stod det klart att miljonhästarna Going for Gold Zaz och Speed Delicious lämnar Robert Bergh för Fabrice Souloy.

Nu berättar Fabrice Souloy för Trav365 om sin popularitet, och avslöjar samtidigt att han varit intresserad av Nimbus C.D. och försökt köpa hästen tidigare.

”Jag är jätteglad”

– Det är givetvis jättekul att jag får in sådana här hästar i träning, jag är jätteglad över det, säger Fabrice Souloy till Trav365 och fortsätter:

– Nimbus C.D. har jag sett tävla tidigare, och faktum är att jag faktiskt ville köpa honom för två år sedan. Det var när Commander Crowe slutade tävla och vi ville ha en ny häst istället för honom, och då tittade vi på Nimbus C.D.

Varför blev det inget köp?

– Han var helt enkelt för dyr.

”Ägarna vill se honom i Norden”

Det blev inget köp av Nimbus C.D. för Fabrice Souloy den gången, men nu, två år senare, får han in hästen i träning.

– Jättespännande.

Vad är dina tankar kring Nimbus C.D. framöver?

– Vi får se, han ska få träna på hos mig ett tag sedan får vi se vad det blir, men ägarna ser honom gärna i de större loppen i Norden i varje fall, säger Fabrice Souloy.

Du har även fått in Going for Gold Zaz och Speed Delicious från Robert Bergh?

– Det är två hästar som tävlat bra tidigare och som visat fin styrka, de ska precis som Nimbus C.D. få träna på hos mg ett tag sedan får vi se, men det finns fina lopp åt dem.

Du är väldigt populär nu Fabrice, och får in svenska topphästar på löpande band?

– Populär och populär, det vet jag inte, men vi jobbar väldigt hårt och jag har ett väldigt bra team bakom mig med bra personal som jobbar för mig. Vi arbetar alla hårt och drar åt samma håll. Vi har fina hästar och försöker göra det bästa för varje häst, säger Fabrice Souloy.