Nimbus C.D. till Fabrice Souloy

TRAV

Trav365 avslöjar – stjärnhästen till Frankrike

1 av 3 | Foto: Toppkusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln tillsammans med Nimbus C.D.s ägarkrets, bland annat Mats Sundin, efter segern i Jubileumspokalen 2015.

Stjärnhästen Nimbus C.D. flyttas från Pasi Aikio till franske topptränaren Fabrice Souloy.

Det kan Trav365 avslöja.

– Det stämmer tyvärr, säger Pasi Aikio till Trav365.

Sexårige stjärnhästen Nimbus C.D., som ägs av den före detta hockeystjärnan Mats Sundin, lämnar Pasi Aikio och Sverige.

Ny destination: Frankrike och den franske topptränaren Fabrice Souloy.

Det kan Trav365 avslöja.

”Givetvis tråkigt”

Nimbus C.D. slog sig på allvar in i eliten i fjol då han bland annat vann miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla i augusti och han avslutade fjolåret med fem raka segrar. Hittills i år har stjärnhästen startat sex gånger, med en andraplats som bäst. Nu väljer kretsen kring hästen att prova lyckan i Frankrike.

– Det stämmer tyvärr. Det är givetvis tråkigt att förlora en sådan häst, säger Pasi Aikio till Trav365.

Nimbus C.D. missade Elitloppet tidigare i år med en ”nos”, sedan han slutat tvåa och slagen på målfoto i uttagningsloppet i Gävle den 21 maj.

– Jag har inte direkt fått någon förklaring till varför han flyttas, mer än att de vill prova honom hos Fabrice Souloy och de pengarna som finns nere i Frankrike.

Kom det här överraskande för dig?

– Överraskande och överraskande, jag har inte direkt haft det på känn. Det fanns roliga lopp över kort distans åt honom, men så här är det inom travet, säger Pasi Aikio.

Nimbus C.D. har hittills i karriären startat 39 gånger, det har slutat med 13 segrar och drygt tre miljoner i insprungna prispengar