Nybrink: ”Förlorar han kan man väl lägga av?”

TRAV

Om Nadal Broline förlorar lägger jag av.

Nej, kanske dumt att lova det.

Men jag vill inte se det hända. Då är jag en illusion fattigare.

Äsch, han gör mos av dem.

Gillade ni också adrenalinpåslaget under och efter Olympiatravet? Kändes det inte som om travsporten hittat tillbaka till något vi längtat efter?

Att vinstoptimera i stället för att tävla är inte något som ger oförglömliga upplevelser och får oss att stå ut med att mjölkas på pengar varje vecka.

Vi som spelar har inget emot att kuskarna faktiskt gör allt och lite till. Fortsätt gärna på stallbacken efteråt. Underbart – var inte vänner, inte ens på Facebook.

Travloppen behöver infekterad stämning, oförrätter, vendettor och ... gammalt groll.

Behöver returnera

V75-1: Fossens Bonus är egentligen klar. Så borde det vara, han kanske inte brakar till ledningen direkt men jag undrar om de är särskilt sugna på att ta emot honom. Jag spelar ändå på det, att ett visst tävlande infinner sig.

Jag menar, bara för att Novak Djokovic slår stenhårda servar på linjen kan man ju i alla fall försöka returnera dem. Det är vad en match handlar om, oväntade saker, kamp, motstånd.

V75-2: Well Done la Marc har varit stenbra i sin nya regi och öppnar dessutom rappt. Björn Goop vet hur man trycker plattan i mattan.

Henrik Rudqvist, hört talas om honom? Inte. Kan berätta att han kör bra och har en fin häst i Ilikeitlikethat. Han är som en gokart och kommer spurta med en vilsam löpning. Titta gärna på hans tre senaste lopp och bli lika såld som jag.

V75-3: Magic Tonight vann Elitloppet men han vinner nog inte det här. Inte från spår elva bakom bilen på 1 609 meter och med ett kort upplopp som det ju är i Örebro. Så jag, tjolahopp, chansar bort honom.

Det som är jobbigt är att Kihlström kan råka vinna eftersom han inte försöker vinna. Ni förstår säkert vad jag menar, han liksom bara smyger och kör den sista biten, när de andra är klara.

V75-4: Om Goop fått önska ett läge åt Say that Again hade han nog klickat i andraspår. Formen är på topp, motståndarna har krångliga lägen och distansen är inget minus. Min uppskattning är att han vinner loppet två gånger av tre. Såna spikar får ett okej i min bok. Spets och slut, ganska boring men vi får hämta ut.

Vinna – eller lägga ner

V75-5: Windy Ways är något extra. Jag är inne på att hon, trots det prekära läget med bakspår, vänder upp och ner på gänget

i god tid. Antingen via en tidig attack eller efter en rykande spurt.

Det fina är att hon behärskar båda disciplinerna.

Annars är det väl Bethel Am som får ta över i ett fält där ingen, lustigt nog, verkar spetssugen.  

V75-6: Om inte Nadal Broline vinner är det väl lika bra att lägga ner? Då är det bevisat att det inte spelar någon roll att man är överlägsen.Nej, det är bara läget och löpningsförloppet som betyder något. Kan det vara så jävligt? Nej, jag är en travromantiker och spikar underbare Nadal.

V75-7: Självklart i första hand en duell mellan Sveriges två bästa stayers, Alfas da Vinci och Mellby Viking. Respekt.

Men rackarrysaren är Matchmaker As som lättas så mycket att han kanske flyger runt i ledningen och ”bara vinner”?

Micke Nybrink