Silver till Goop – i årets kusk-EM

Foto: Björn Goop.
TRAV

Det blev svenskt silver i Kusk-EM.

Björn Goop lade beslag på en hedrande andraplats när tävlingarna avgjordes i Berlin.

Guldet gick till Finland och Mika Forss.

Årets upplaga av Kusk-EM avgjordes under fredagskvällen på Mariendorf-banan i Berlin. Sveriges representant Björn Goop slutade på en andraplats och tog hem silvermedaljen. Han var med i Kusk-EM för fjärde gången och det här var hans andra silver (tidigare 2010 också).

Bästa placeringen i de sex loppen blev en andraplats och tillsammans med flera goda placeringar gjorde att Goop slutade på totalt 52 poäng. Han var därmed åtta poäng efter segraren Mika Forss som fick ihop 60 poäng.

– Jag gjorde mitt bästa och det gick vägen till en andraplats. Att få representera sitt land är en ära och för mig är det viktigt. Jag njuter av att få göra det, sa Björn Goop vid prisutdelningen.

”Det känns jättekul”

Och tillade i Björnkollen lite senare.

– Jag har ett silver sedan tidigare och man vill alltid ha högsta valören men det kändes som att det var max i dag av det jag fick köra och jag är nöjd med det. Den som vann Mika Forss var väldigt, väldigt duktig. Nu är jag inkvalad till VM som körs i Kanada i augusti och det är det land som jag inte har kört i så det känns jättekul, sa Goop.

De sex främsta kuskarna i EM kvalificerade sig till VM.

Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM