”Har pausat men är mitt spikförslag”

Expertens DD-tips – söndag 7 oktober

avMartin Berg

Foto: TR BILD
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel från Årjäng.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Årjäng, söndag 7 oktober.

Spelstopp DD 17.30

GS75 15.50

TV12 15.30

ATG Live 14.00

DD-1

Rankning: 8–3–1–2–6–7–4–5.

Kommentar: Mitt spikförslag Mack Dragan har visserligen pausat kortare (fem veckor för att vara mer exakt) inför den här starten, men har varken stått stilla eller missat några jobb. Behövde helt enkelt bara en pust och sådana pauser brukar inte hämma hans prestationer när han är åter på tävlingsbanan. Han hindras inte heller nämnvärt av startspåret eftersom startfältet är så litet. Det här löser Calle Jepson.

DD-2

Rankning: 10–12–2–9–5–13–15–7–11–3–8–14–4–6–1.

Kommentar: Med ett färskt lopp i kroppen ska Scarlet O’Cara så klart vara på gång uppåt. Bör kunna komma hyfsat på det direkt och är ett naturligt segerbud. Många tror på Darling Harbour och det är inte så konstigt. Han är van vid tuffa sammanhang och kan absolut tillräckligt mycket. En stark avslutning gav Jatzy Jazz segern senast och han är fint i ordning. Försöker nå tätpositionen nu. Senast var Lullaby S.I.R. klart bra vid segern trots en tuff resa. Igen. Bud.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 8 Mack Dragan.

DD-2: 10–12–2–9.

! Statistikvinnarna

DD-1: Trots att årets resultat har varit negativa för Mack Dragans statistik vinner han fortfarande oftare än inte.

DD-2: Det är väldigt nära att Castanya Am vinner två av fem starter. Hittills redovisas sju vinster på 18 starter.

Vem tar spets?

DD-1: Norske gästen Dancelli har lottats till ett innerspår och planen är förstås att lägga beslag på tätpositionen direkt för att sedan försvara den så gott det går och så länge som möjligt. Blir svårt för Monfalcone att ta sig förbi.

DD-2: Klart att det underlättar för Jatzy Jazz (som verkligen, verkligen vill till ledningen) att varken de snabba Miskos Caprea eller Repeat Amore vill köra i ledningen.

ARTIKELN HANDLAR OM