Spelbolagets drag – efter kritiken: ”Nått målet”

Foto: THOMAS BLOMQVIST, OLA WESTERBERG/TR BILD
Peter Magnsjö på ATG berättar om beslutet att avsluta fonderingen av jackpotts.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Det blir en rekordstor sjurättspott när V75 avgörs på Eskilstuna den 10 november.

Nu väljer spelbolaget ATG att avsluta fonderingen av jackpotts.

– Vårt mål var att kunna erbjuda en rekordstor pott. Och det målet är redan nått, säger försäljningschefen Peter Magnsjö.

Sedan tidigare finns Winter Burst under jul- och nyårsveckan, Spring Race under påskveckan och Summer Burst under sista veckan i augusti, i samband med Sundsvall Open Trot på Bergsåker.

Den 11 september meddelade spelbolaget ATG att även en stor jackpott skulle samlas in till V75-omgången den 10 november på Eskilstuna, samma helg då finalerna av Breeders’ Crown avgörs på banan.. Det innebar att alla jackpottar från och med den 15 september oavkortat gick till omgången den 10 november. Något som mottogs med skepsis från flera spelare och aktiva.

”Förstår att spelarna blir förbannade”

”Återigen klantar ATG till det genom att frysa inne jackpottpengar i ett par månaders tid. Jag har alltid hatat ordet jackpott, och utan att vara spelare: jag tycker att pengarna ska delas ut samma omgång. Den här skiten har pågått under många års tid och det blir bara värre och värre.

Nu ska alltså spelarna göra nya insatser och jackpotts fryser inne i ett par månaders tid. Jag förstår att spelarna blir förbannade. Hade jag själv varit spelare hade jag definitivt slutat att spela”, skrev Lutfi Kolgjini i sin krönika i Sportbladet 14 september.

Nu meddelar ATG att man avbryter fonderingen av jackpotts till omgången. Anledningen: målet med att kunna erbjuda en rekordstor pott är redan nådd, på grund av flertalet jackpotts under den senaste tidens V75-omgångar.

”Det blir en rekordpott”

– Vårt mål var att kunna erbjuda en rekordstor pott och chans till rekordvinst för sju rätt vid Eskilstunas V75-tävlingar 10 november. Och det målet är redan nått. Det blir en rekordpott och chans till alla tiders vinstrekord på Sveriges största spel, säger Peter Magnsjö, tillförordnad försäljningschef på ATG.

Spelbolaget räknar med att över 111 miljoner kronor kommer ligga i sjurättspotten lördagen den 10 november på V75. Just 111 miljoner kronor är rekordnoteringen från 2009.

– Inför V75 Winter Burst i december har vi fonderat över 19 miljoner kronor. Det är redan nu mer pengar än vad vi hade i fjol i mitten av december då vi hade drygt 16 miljoner kronor. Därför tar vi nu också en paus i jackpottfonderandet till V75 Winter Burst fram till 22 december. Precis som i fjol kommer alla eventuella jackpottpengar under V75 Winter Burst att gå till V75-tävlingarna på nyårsafton, säger Peter Magnsjö.

Beslutet innebär att spelbolaget återgår till den normala jackpottrutinen för V75, där eventuell utebliven utdelning på sju eller fem rätt flyttas över till kommande V75-omgång, från och med lördagens V75-tävlingar på Åby fram till 22 december.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

ATG