DRÖMLOPPET

TRAV

Här är loppet som hela trav-Sverige längtar efter.

På onsdag slåss tolv superfemåringar om en miljon kronor i Jubileumspokalen.

– Det är ett väldigt speciellt lopp, det blir riktigt spännande, säger Tore Fyrand.

På onsdag är det dags för en av årets höjdpunkter på Solvalla, Jubileumspokalen. Tolv stycken femåriga hästar slåss om en miljon kronor i förstapris – och under torsdagen kom startlistan till loppet.

”Massor av topphästar”

Och det är inte vilka hästar som helst som kommer att starta, eller vad sägs om hästar som Amaru Boko, Deuxieme Picsous, Friction, Orecchietti, Raja Mirchi och Wishing Stone? Det är bara sex av de tolv hästarna som drabbar samman.

Trav365 når Solvallas travbanechef, Tore Fyrand, bara några minuter efter att anmälningslistorna är klara. Och det är en lyrisk chef som ser fram emot onsdagen där även EM för ston och andra topplopp ska avgöras.

– Jubileumspokalen blir mer och mer ett speciellt lopp och årets upplaga är riktigt spännande. Vi glädjer oss över hästarna som startar, och det kan vara Sveriges bästa femåringar någonsin som är med. Det är en stor bred, och massor av topphästar. Det är sex Solvallahästar som deltar, och det visar att Solvallas sportsliga nivå är odiskutabelt den bästa. Jag välkomnar alla på onsdag, det blir en härlig kväll, säger Tore Fyrand.