”Ingen feeling att han vinner”

TRAV

Här är topptränaren Flemming Jensens hälsning till V75-spelarna.

Flemming är tveksam på formen på sina hästar och ändrar sin taktik inför lördagen.

– Jag kommer inte att köra som jag uttalat mig om tidigare, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

Flemming Jensen kommer med två hästar till lördagens V75-tävliingar på Örebrotravet, Montgomery Hill i V75-6 och Mathilde Tröjborg V75-1.

Inför loppen har tränaren gått ut i tipstidningar och berättat om upplägget  med Montgomery Hill   – att han ska ladda från start.

Men nu lägger tränaren om sin taktik.

– Jag har faktiskt ändrat mig lite under veckan. Det är flera invändigt som är intresserade av att ladda ifrån start. Därför tänker jag inte köra för någon ledning utan bara ta upp och försöka hitta ner i banan. Han måste ha mycket tur med tempo och positioner om han ska räcka. Jag har ingen feeling att han vinner men däremot kommer han att vara klart bättre till nästa start. Balansen blir fortsatt barfota runt om, säger Flemming Jensen.

”Behövt en genomkörare”

Montgomery Hills senaste lopp på Axevalla slutade med att hästen blev störd till galopp redan vid starten.

– Han fick inget lopp senast och det var synd. Han är nämligen som bäst när han får starta kontinuerligt och nu blir det över en månad sedan han gick ett riktigt lopp. Även om hästen känns normal i träningen så tror jag inte att han har samma form som när han vann V75 på Åby i maj. Han skulle ha behövt en genomkörare senast för att vara på topp, säger Flemming Jensen i ATG:s nyhetsbrev.

Hans andra häst Mathilde Tröjborg planerar tränaren att ladda från start. Men trots bra förutsättningar vågar han inte tro på bra chans.

– Hon har inte visat den rätta formen på slutet. Hon känns okej i träningen men det finns inget som tyder på att hon ska vara vassare nu. Hästen har inte vunnit något lopp i år ännu och då måste man ligga lågt när det är så här bra motstånd, säger han.