Trav

Ludde: Hoppas de har en joker

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Erik Pettersson

Niclas Andersson, Anna Settman, Mats Gabrielsson och Rune Andersson.

Niclas Andersson, Anna Settman, Mats Gabrielsson och Rune Andersson.

Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON, MAGNUS SANDBERG, KANAL75

TRAV

Ett av de hetaste trav- och speljobben i världen blir snart ledigt.

Efter nio framgångsrika år som vd slutar Remy Nilson på ATG.

– Remy har varit enormt stark, det finns knappt någon som kan ta över, men jag hoppas det finns en joker, säger stortränaren Lutfi Kolgjini.

ATG:s vd Remy Nilson.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

Remy Nilson har haft en fantastisk karriär inom ATG. Efter att ha varit framgångsrik sportjournalist på Expressen började han under 1982 arbeta som marknadschef på spelbolaget och lyckades sätta travet på den folkliga kartan.

Efter några år som chef för sporten på SVT tog han 2004 över som vd och på den positionen har han fått spelsiffrorna att stiga – och gjort travspelet folkligare. För snart tre månader sedan meddelade 62-årige Nilson att han innan årsskiftet kommer sluta som vd för spelbolaget. Och i förra veckan meddelade även Remys högra hand, vice vd:n Benno Eliasson att han lämnar ATG för att bli finanschef för Proffice. Nu pågår rekryteringen för fullt av ersättarna. Bortfallet av ATG:s två tyngsta namn har gjort många inom travsporten oroliga, bland annat stortränaren Lutfi Kolgjini, en maktfaktor inom svensk travsport.

– Jag tyckte Benno var den perfekta ersättaren. Han kan både sporten och spelet och han är populär bland oss aktiva. Han syntes alltid på banorna när det var V75 och så vidare.

”Kunniga på sporten”

Lutfi Kolgjini har svårt att hitta en annan självklar ersättare till Remy Nilson.

– Det behövs folk som är kunniga i sporten, det är oerhört viktigt. Sporten och spelet måste leva i symbios med varandra. Remy har varit stark, det finns inget namn som kan ta över enligt mig. Men de kanske har någon joker? Jag kommer på ett namn, Rune Andersson. Han skulle jag vilja se som vd på ATG, men han har ju fullt upp med sina egna grejer.

– Det måste in ungt och nytt fräscht folk både på ST och ATG. Det ska in nya unga i samtliga styrelser, nya som kan sporten och spelet. Anna Settman vore ett piggt namn, säger Lutfi Kolgjini. 

Vem ska då ta över ATG? Trav365 har listat elva kandidater med lite olika bakgrund.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!