Trav

Adielssons chans – med rivalens hästar

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Han leder V75-ligan med halva året avverkat.

I dag kan Erik Adielsson göra ett ryck – med konkurrenten Åke Svanstedts hästar.

– Att Åke sätter upp mig visar lite att huvudsaken är att det går bra för stallet. Hade han tänkt på ligan hade han kunnat valt någon annan kusk, säger Adielsson.

Trav-Sveriges dominant de senaste åren, Åke Svanstedt, är avstängd när V75-cirkusen gästar Årjäng i dag. Men hästarna i ”Svanens” stall tävlar vidare.

Spelarna har gjort Åkes hästar till favoriter i några av V75-loppen, och de får ingen amatör i sulkyn när chefen själv är avstängd. Det är nämligen stjärnkusken Erik Adielsson som får vikariera.

– Jag har kört Åke tidigare också, men det är kul att köra hans hästar och han har haft oerhörd framgång. Det är fantastiskt bra hästar han har och det är inga dussinhästar till start i dag precis, de är riktigt, riktigt bra, säger Erik Adielsson.

”En viktig liga”

Nu har halva året gått och när man ser till statistiken är Adielsson den som har haft störst framgång på V75. Med sina 18 segrar leder han V75-ligan före Örjan Kihlström (två segrar bakom) och Åke Svanstedt på tredjeplats (tre segrar bakom).

– Det känns jättebra, det är inget snack om det. Jag har haft en känsla att Åke har en liten chans att vinna den, men jag ska göra mitt bästa för att hålla undan, säger Adielsson.

– Det är en viktig liga och man har koll hur man ligger till. Att Åke sätter upp mig nu visar lite att huvudsaken är att det går bra för stallet. Hade han tänkt på ligan hade han kunnat valt någon annan kusk. Men just nu tror jag ingen fokuserar så mycket på den ligan, halva november och december går alla in hårt för det, fortsätter han.

”Avslutade riktigt bra”

Adielsson kör sex hästar på V75, men kan bara uttala sig om de hästarna han kört i lopp förut.

7 Oracle i V75-3 och Quick Razz i V75-6.

Vi börjar med den förstnämde.

– Han har gjort det enastående bra på slutet. Nu är det svårt läge, därav är han bara en outsider. Men han räknas så klart, som han tävlar ska han vara en av de som räknas med chans. Sen så är det mycket positioner som avgör ett sånt här lopp.

Quick Razz:

– Det blev ett smidigt lopp för honom senast då vi fick spara speeden länge, han avslutade riktigt bra då och kändes som den "gamla" Quick Razz igen. Han har tjänat mycket pengar i år och det är inte bara gå ut och runda dem på V75. Men den här hästen har kvalitéer att vinna V75 från ett dåligt läge. Han kan vinna trots läget, som sagt, säger Erik Adielsson.

I gårdagens  Sportbladet skrev Micke Nybrink i sin krönika att du bara behöver köra rakt fram och gasa med favoriterna Merger Blue Chip och Mellby Sambuca. Vad säger du om det?

– Det är härligt! Det är bra att få råd av en riktig expert då och då. Om Nybrink skriver så går det med hundra procent bra, avslutar Erik.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!