Chansen: Nu kan du köra Järvsöfaks

TRAV

Det är många travälskares dröm.

Nu kan du få köra Järvsöfaks inför storpubliken på Gävletravet.

– Det är en spännande publiktävling, säger sportchefen Johan Lindberg.

Foto: Johan Lindberg är nöjd över att Järvsöfaks kommer till V75-banan.

Gävletravet bjuder in till travfest i dagarna två i helgen. E3-finalerna för landets bästa treåringar ska avgöras – och massor av stjärnhästar och toppkuskar samlas för att göra upp om stora prispengar. Festen inleds på fredag, då banan kör V65, och avslutas på lördag med E3-finalen för hingstarna och V75.

– Det är oerhört bra lopp hela helgen. När man har V75-finaler så vet man att det kommer bli bra, men det är extra kul med E3-finalerna som jag tycker är de bästa på flera år, säger Johan Lindberg som är sportchef för trav Gävleborg.

Sambakarneval

Lindberg har som mål att locka minst 8 000 personer till de två travdagarna. En celebritet som kan locka travfans är Järvsöfaks som kommer vara på plats. Dessutom kan du vara med och tävla om att få köra hästen, något många drömmer om. Vinner du publiktävlingen får du tillsammans med Jan-Olov Persson köra hästen på banan inför storpubliken.

– Det är en spännande publiktävling. Dessutom kommer vi ha sambakarneval i samband med invigningen och det kommer bli en sambahelg på alla sätt och vis. Det kommer dessutom bli bra väder, det har jag beställt för flera månader sedan så det borde de hinna leverera. Vi har också en andelsduell mellan mig och hockeystjärnan Daniel Widing. Det blir ungefär som att Barcelona skulle möta Gävle IF, säljer Widing en andel är det en framgång, säger Johan Lindberg och skrattar om Barcelona-liknelsen.

Vilka vinner E3-finalerna?

– Casanova Boko vinner hingstarnas. Metior Easy eller My Golden i stoklassen.

Har du någon annan vinnare att bjuda på?

– Francais du Gull (V75-7) lär vinna nu, Parkin kan ju inte vara startsnabb två gånger i rad. Får han bara ett bra lopp blir han livsfarlig, säger Johan Lindberg till Trav365.