Att gardera Rocky Winner finns inte

TRAV

Vi går direkt på knock med Rocky som är hårdast och bara vinner.

Sedan låter träningsrapporterna på Ragata väldigt trevliga. Lägg därtill första barfota runt om och första jänkarvagn så känns nio procent som rena

rånet.

Jag provar även att fälla Rolling Stones med några starka motbud och sedan har jag ett härligt skrällbud i sista.

Vi har en hög­klassig jackpottomgång att se fram emot rent sportsligt – men det finns även en hel del godsaker i strecklistan.

Det finns inte i mitt huvud att gardera Rocky Winner. Snackade med ”Svanen” i går kväll som meddelade att hästen känns fortsatt kanonfin och att Rocky i de två senaste starterna visat att han är den topphäst som Åke hela tiden har hävdat att det är. Tar gruvlig revansch på Digital Darling från ett bättre läge och käkar upp henne till slut.

Ragata kändes fin

Ragata svek rejält i uttagningarna till E3 och stod inte att känna igen. Hästen var inte frisk och blodproven visade på en infektion. Trots det gick hon till final via en tredjeplats. Pratade med Timo Nurmos efter att han kört hästen i ett jobb i veckan och Timo var mycket nöjd över att Ragata kändes så fin igen. Det vankas dessutom racerbalans med första barfota runt om och jänkarvagn vilket gör att Ragata känns intressant - trots ett uselt läge med spår åtta och Demin Boko och D’One innanför. Men på min lapp är hon ett givet streck och många tycks ha glömt hur Ragata i ett virvlande upplopp på Solvalla i slutet av mars slog av den finske Harmi’s Frodo – som nu är en av utmanarna i E3-finalen i den öppna klassen.

Jag streckar båda

Hade först tänkt spika Nahar efter dennes fruktansvärda uppvisningar på slutet. Men jag blev imponerad av Mr Picolit när han vann Copenhagen Cup och när Svanstedt ger hästarna en fyra i betyg i sin V75-krönika så finns det täckning. Jag streckar båda och njuter av en förhoppningsvis härlig duell mellan stjärnorna.

Jag vet, Örjan Kihlström låter barnsligt förtjust över Rolling Stones och hästen har övertygat stort i sex raka. Det kan vara en blivande världsstjärna men i de här unghästloppen kan mycket hända. Formen och utvecklingen ändrar sig snabbt hos treåringarna och jag vill gardera.

Ringde upp ”E3-kungen” Svante Båth, som jagar sin nionde seger i storloppet, för att kolla upp hans vapen Västerbo Loveboat. Jodå, Svante hade precis kört det sista finslipande jobbet och var mäkta belåten efter några vässande intervaller i går.

Båth pratade om att han ”inte ville byta häst med någon ” och garderingsstrecket plitades snabbt ner för den i år obesegrade talangen. Han får sällskap av Harmi’s Frido och Carelin. Se upp för den sistnämnde som verkar vara en riktig skjutare!

Jag spelade en slant på Attrape Moi senast som avslutade vasst bakom vinnande No Deal. Med Erik Adielsson vid rodret hoppas jag  på en tidigare lucka den här gången och ett smaskigt odds.

Helgens tips

1. 8 Ragata (V75-2) Flygmaskin men sjuk  senast. Fin i jobb nu och barfota runt om och jänkarvagn för första gången.

2. 2 Västerbo Loveboat (V75-6) En talang utöver det vanliga.­ Båth helnöjd! Ger favoriten Rolling Stones en rejäl match.

3. 1 Attrape Moi (V75-7) Holländsk segermaskin. Vass spurt efter sen lucka senast. Kan slå till nu.