”Uppåtform senast – min tipsetta i kväll”

Expertens DD-tips – onsdag 9 januari

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Åby och Solvalla.

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby och Solvalla, onsdag 9 januari.

Spelstopp DD 21.39

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 9–4–3–6–1–5–2–10–11–8–7.

Kommentar: Pippi Roc har visat prov på fin form och bra utveckling på slutet. Vi är ganska säkra på att hon fortsätter på den inslagna vägen och att hon därmed har bra chans att strida om segern även här. Marjons Ivory vann på distansen senast. Bara det att hon bevisat att hon klarar och trivs på den betyder mycket. Modern Love är bra, senaste insatsen kan ni stryka, allt blev fel för henne då. Babe Love är extra intressant i och med att hon har ett lopp i kroppen nu. Mötte såväl Marjons Ivory som Pippi Roc i comebacken.

DD-2

Rankning: 4–6–1–3–8–9–5–12–2–11–10–7.

Kommentar: Alfa Mare visade uppåtform senast. Förtjänar kanske egentligen inte tipsettan men vi resonerar som så, att det kan bli körning om ledningen vilket i så fall gynnar henne. Då Indian Front och Zdenka har sämre spår är det ytterligare en sak som kan tala för Alfa Mare. Indian Front var fin senast, blir svår att stå emot igen om hon får en fin ryggresa.

Kiss Me Tooma har vilat kort. Såg fin ut i höstas. Celinn Palema och Zdenka känns givna på V86-spelet, men här det Dagens Dubbel som gäller och då försöker vi hålla nere antalet kombinationer en aning – nöjer oss med tre streck.

DD-systemet – 12 rader

DD-1: 9–4–3–6.

DD-2: 4–6–1.

Vem tar spets?

DD-1: Canarsie och Up North är de startsnabbaste hästarna.
Över lång distans är det inte givet att någon av dem vill ha ledningen. 

DD-2: Kiss Me Tooma gör nog ett allvarligt försök att prova att ta emot främst Celinn Palema i spetsstriden.

! Statistikvinnarna

DD-1: Canarsie.

DD-2: Indian Front.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]


Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM