”Blir inte förvånad om vi vinner igen”

Foto: Maharajah mot Yarrah Boko i V75-3 på lördag.
TRAV

Maharajahs galoppfiasko senast gjorde Yarrah Boko till en vinnare.

På lördag möts hästarna igen – och Ulf Ohlsson tror på chans mot den svenska monsterhästen.

– Jag har jätterespekt för Maharajah som är en fruktansvärd häst, men jag blir inte förvånad om vi vinner, säger toppkusken.

För cirka två veckor sedan gjorde den svenska fixstjärnan Maharajah comeback efter fyra månaders vila och spelades till jättefavorit. Men efter två galopper var Maharajah borta ur segerstriden och istället vann Yarrah Boko från ledningen tillsammans med Ulf Ohlsson.

På lördag drabbar de två stjärnhästarna samman igen i V75-3, C.L.Müllers Memorial, där de gör upp om 500 000 kronor i förstapris. Återigen blir Maharajah jättefavorit – men Ulf Ohlsson tror på chans med sin häst.

– Jag har jätterespekt för Maharajah för det är en fruktansvärd häst. Men vi får göra ett försök och jag blir inte förvånad om han vinner, säger Ohlsson.

Vad säger du om senaste loppet?

– Det blev behändigt då han fick ledningen och bestämma tempot. Han kändes fin då han inte hade startat på ett tag så jag hoppas att han ska vara ännu bättre till lördagens lopp. Maharajah gjorde bort sig, och det var naturligtvis en fördel för oss. Maharajah är en fruktansvärd häst så han har alla svårt att slå då han fungerar.

”Vill till ledningen”

Yarrah Boko har visat sig trivas bra i ledningen och taktiken är given från Ulf Ohlssons sida. Det blir ingen läggmatch mot Maharajah.

– Läget är bra och han visade senast att han kan öppna. Jag hoppas han kan komma iväg lika bra igen från start och jag vill till ledningen. Får jag ledningen så kommer jag prova där.

Hur skulle du resonera som V75-spelare?

– Jag skulle ha tagit med två hästar, Maharajah och Yarrah Boko, säger Ulf Ohlsson till Trav365.