Efter galachocken – nu är han inte bjuden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-05

Brottarlegendaren Frank Andersson bjöd på stor show under förra årets hästgala.

Han chockade 500 galagäster med sitt vilda firande när hans häst blev årets treåring och bjöd på sensationella citat.

Men i år är han inte välkommen.

– Han är inte inbjuden, säger Helen Lindstedt på ATG.

Den 14:e januari smäller det. Då är det dags för den årliga hästgalan på Rondo i Göteborg. Där prisas både de tvåbenta och de fyrbenta för insatserna under föregående år. Tunga kategorier som Årets häst och Årets kusk ska då avgöras. Under förra årets gala var brottarlegendaren Frank Anderssons stjärnhäst, Red Hot Dynamite, nominerad till årets treåring. Hästen tog hem priset och jublet bland ägargänget TNT Stable visste inga gränser. Väl på scenen bjöd den frispråkige ex-brottaren de 500 galagästerna på sensationella citat som har blivit en stor snackis inom trav-Sverige.

– Jag är inte nykter men jag måste tacka för att jag får vara med. Enligt kronofogden så äger jag ingenting och det här är bara början, sa brottarkungen bland mycket annat.

”Inte inbjuden”

Till årets gala är ingen av TNT Stables hästar nominerade i någon kategori – och Frank är heller inte inbjuden som hedersgäst.

– Gästlistan är inte riktigt klar än, men Frank Andersson kommer inte. Han är inte inbjuden och de är inte nominerade till någonting, säger Helen Lindstedt på ATG.

”Få hedersgäster”

Helén Martin på ATG fyller i:

– Det går inte att köpa sig in. Det är en exklusiv gala för inbjudna. Om man inte är inbjuden så får man följa galan på tv.

Vilka är kriterierna för att få komma in?

– Man ska vara hästsportsjournalist (SHK) eller vara nominerad i någon kategori. Sen är det några få utvalda hedersgäster, säger Helén Martin.

Årets Häst
2017