”Det är en häst som vi vill ha i Elitloppet”

TRAV

Travbanechefen om den franska stjärnan

Franska stjärnan Rapide Lebel radar segrar i Frankrike.

Nu vill travbanechefen Tore Fyrand se hästen på Solvalla.

– Det är en häst som alla travarrangörer vill ha med i sitt lopp, säger Tore Fyrand till Trav365.

Foto: ALN
Tore Fyrand.

Rapide Lebel gör succé i Frankrike. För två veckor sedan vann hästen Prix du Luxembourg och i söndags slog hästen till igen och vann Prix de la Marne på Vincennes. Hästen joggade till en överlägsen seger och vinnartiden slutade på 1.12,7 över distansen 2 700 meter.

Nu har hästen tagit sju raka segrar och flera travbanor vill se hästen i sitt storlopp.

– Jag såg loppet det är en fantastisk häst. Det är en häst som alla travarrangörer vill ha med i sitt lopp, så det är klart att vi på Solvalla vill ha honom i Elitloppet. Det är en häst som vi absolut önskar att se på Solvalla.

”Långt till slutet av maj”

Tränaren och ägarna till hästen är positiva till att starta hästen i Sverige, men Tore Fyrand väntar med att bjuda in stjärnan.

– Nu är vi inne i februari och det är långt till slutet av maj. Men det gäller att de matchar hästen rätt, nu har han startat en del och det kostar på. Men de vill resa till både Norge och Sverige, till oss och Olympiatravet. Nu får ägarna och tränaren sätta sig ner och göra en plan sedan tar vi kontakt och så får vi se.

Vill ha flyget betalt

Kretsen kring hästen kräver dock flyg om det ska bli någon resa till Sverige.

– Det är en diskussion som alltid blir, men den stora prissumman och prestigen i loppet så borde de kunna komma hit utan att vi betalar. Det är inga svenska hästar som blir hämtade med flyg till Frankrike. Men jag kan säga att alla möjligheter är öppna, säger Tore Fyrand.