Bergh: Äntligen

TRAV

Robert Bergh och Kadett C.D. fick sin revansch – vann äntligen ett storlopp tillsammans

Foto: Robert Bergh höjer högerhanden i segergest sedan han och Kadett C.D. besegrat den franske superstjärnan Timoko i Europaderbyt.

Robert Bergh och Kadett C.D. vann Europaderbyt och körde in 1,6 miljoner.

Stjärnan fick sin revansch och vann storloppet.

– Det känns grymt bra,  och äntligen för Kadett C.D. Att han får vinna ett stort lopp, säger Robert Bergh i Vinnare V65 i TV4.

Robert Bergh och Kadett C.D. gjorde succé i Europaderby i Schweiz under söndagen.

Efter en smart styrning vann Bergsåkerstränaren storloppet med sin stjärna och belönades med 1,6 miljoner kronor.

”En topphäst”

För Bergh och Kadett C.D. var det en revansch efter att hästen varit med i flera storlopp men ännu inte vunnit.

– Det känns grymt bra,  och äntligen för Kadett C.D. Att han får vinna ett stort lopp. Vi har ju varit med i fyra-fem finaler men inte vunnit. Jag har tyckt att det har varit en topphäst, men han har inte fått vinna. Nu på slutet av året har vi laddat mot det här och det var skönt att få vinna, säger han i Vinnare V65 i TV4.

Kört i Frankrike

Robert Bergh menade att han hade fördel efter att ha kört mycket i Frankrike.

– Jag är nöjd över att jag kört ett par franska lopp. Jag gjorde den där manövern och bytte position med  Dominiek Locqueneux. Det hade jag nog inte gjort om jag inte hade kört på de där franska banorna.

”Ren fröjd”

Han var lite orolig, men sista biten förstod han att hästen skulle vinna.

– Jag tänkte först att han han kanske blir lite stum Kadett C.D, men när jag tittade ut mitt upploppet kände jag att det skulle gå vägen. Sista 100 var det en ren fröjd att bara sitta där

Hyllades av expert

Berg hyllades även i studion av experten Anders Malmrot.

– Vilken prestation. Han har sagt att hästen ska vara på topp i Europaderbyt och han levererar Bergh. Man såg vem som var kusken i loppet, det var Robert Bergh, säger Anders Malmrot i TV4.

Robert Bergh hade en bra dag på tävlingsbanan under söndagen. Hans häst Manos General vann ett lopp på Agen-Le Passage och körde in 140 000 kronor till stallet.