Miljonkriget i Sundsvall

TRAV

Tio stjärnhästar i helgens superlopp

Foto: Premiär  På lördag gör Svanstedt sitt första lopp med sin franska stjärna.

På lördag smäller det på Bergsåker.

Sundsvall Open Trot – med en miljon i förstapris – är rena Elitloppet.

En högintressant start gör franske stjärnan Narval d’Ecajeul.

– Det verkar vara en jäkla häst, säger nye tränaren Åke Svanstedt.

Bergsåkers största lopp för året är av yppersta klass. Elithästarna trängs med varandra och i princip vem som helst kan vinna. Det krävdes höga startpoäng att vara med, och en kanon som Earl Tilly hade inte tillräckligt med poäng för att starta.

Intressant fransos

Åke Svanstedts vapen blir därmed franske nyförvärvet Narval d’Ecajeul. Han gjorde ett topplopp som tvåa i Paris i onsdags, och är nu såld till hästägare hos Svanstedt. Hästen tränades tidigare av Jean-Michel Bazire.

– Han kommer direkt till Bergsåker och jag har inte sett honom ännu. Men vad man har hört så verkar det vara en jäkla häst. Han gjorde ju ett kanonlopp i onsdags och har vunnit i hälften av sina starter. Jag får känna på honom först i värmningen och kan inte uttala mig mer innan dess. Loppet håller hög klass och vem som helst kan nog vinna, säger Åke Svanstedt.

Hultmans båda stjärnor

Fransosen får dock vara bra om han ska rå på lördagens knivskarpa motstånd. Stefan Hultman kommer med båda sina stjärnor Jaded och Triton Sund. Opal Viking gör en intressant start med Johnny Takter i sulkyn. Och så visar Peter ”Foppa” Forsbergs stjärna Adrian Chip upp sig inför hemmapubliken. Det är fyraåringens första nappatag mot den äldre eliten.

Michael Carlsson/Minimedia