Här är den nye Legolas

avHenrik Halvordsson

TRAV

Commander Crowe historisk med 19 raka segrar

1 av 2 | Foto: Kanal75

Commander Crowe är historisk.

I kväll tog han 19:e raka segern från debuten.

– Helt fantastiskt, roligt att bli jämförd med Legolas, säger tränaren Petri Puro.

Commander Crowe tog sin 19:e raka seger i kväll på Jägersro. Tiden: fantastiska 1.12,3. Därmed har hästen 19 raka segrar från debuten, en bedrift bara Legolas klarat tidigare.

Segern var tänkt att bli en ren uppvisning i ett enkelt snabblopp på Jägersro. Men konkurrenterna och Commander Crowe själv gjorde att loppet blev lite dramatiskt.

Commander Crowe fick hetsige hästen Important utvändigt om sig och första varvet travades under 1.13. Sista halvvarvet ökade Commander Crowe ytterligare och var till slut en och en halv längd före konkurrenterna. Segertiden blev 1.12,3, men hästen imponerade inte lika mycket som tidigare.

– Han var lite lat i dag, och jag fick mana på honom. Jag vet inte riktigt vad det beror på, säger segerkusken Johnny Takter.

Trots att Commander Crowe inte var som allra bäst blev segern relativt enkel. Valacken har ett enormt steg och lägger mycket mark under sig – de andra hästarna hänger helt enkelt inte med, och ser ut att vara av en annan lite mindre ras än Commander...

Den enda häst i Sverige som tidigare haft 19 raka segrar från debuten är sagohästen Legolas, som 1983 gjorde samma bedrift som Commander Crowe gjort under 2007 och 2008.

– Legolas var ett fenomen, och det här känns stort, säger Petri Puro.

Direkt efter segern fick Commander Crowe en inbjudan till storloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. Tränaren Petri Puro har ännu inte bestämt sig om han ska tacka ja, han har hittills matchat Commander försiktigt.