57-åring vann 73 miljoner på trav

Publicerad:
Uppdaterad:
Timjans Kap fixade vinstrekord i Frankrike.
Foto: Kanal75
Timjans Kap fixade vinstrekord i Frankrike.

Svenskhästen Timjans Kap fixade alla tiders vinstrekord i Frankrike.

En spelare prickade in de fem första hästarna i mål + extranummer.

Vinsten: 74 miljoner kronor.

Inte bara Sverige har jackpotthysteri. Tidigare i veckan slogs alla tiders vinstrekord på hästspel i Frankrike. Frankrikes motsvarighet till V75, Quinte+ avgjordes i måndags på Vincennes-banan utanför Paris. Spelet Quinte+ går ut på att hitta de fem första hästarna i ett lopp – i rätt turordning. En 57-årig spelare lyckades pricka in hela kvintetteten, däribland svenske hästen Timjans Kap som överraskande spurtade hem tredjeplatsen.

Men inte nog med det – spelaren hade även rätt fyrsiffrigt bonusnummer och utlöste jackpotten. Vinsten blev 7 450 000 euro, vilket motsvarar 74 miljoner kronor.

Det gjorde rekordvinsten möjlig

Nummerbonusen hade inte utlösts på över ett år – vilket gjorde rekordvinsten möjlig. Spelaren hade satsat hos PMU, Frankrikes motsvarighet till ATG. Spelaren har valt att att vara anonym, men ska enligt tidningsuppgifter i Frankrike vara hemmahörande i Parisområdet. Det tidigare franska vinstredkordet var på 6,9 miljoner euro och sattes i juli 2007.

Svenske travhästen Timjans Kap blev inte heller lottlös från jackpottäventyret. Han fick 92 000 kronor för tredjeplatsen och har nu sprungit in över en halv miljon kronor sedan han började tävla i Frankrike i maj.

Trav365/MiniMedia

Publicerad: