”Dom andra får vara bra för att slå oss”

Amatörtränaren optimistisk inför starten på V86 • ”Promenadseger senast”

avAndreas Örtengren

Foto: Foto: Lars Jakobsson / TR BIlD, ATG Live
1. Susanne Richter 2. A Question Of Bi vid segern senast på Örebro

I kväll kan alla tiders vinstrekord slås när V86 saxas mellan banorna Åby och Solvalla.

Amatörtränaren Susanne Richter, 57, har en häst till start – och känner sig mycket segersäker.

– Senast så var det en promenadseger och jag tror mycket på honom även ikväll, säger Romme-tränaren till Trav365.

Det råder spelfeber i landet då vi har en superjackpott att vänta på V86 ikväll. En ensam vinnare kan ta hem minst 25 miljoner kronor – bara i åttarättspotten.

Kvällens omgång som delas mellan Åby och Solvalla ser svår ut och det är inte helt lätt att hitta spikar.

En som verkar ha det klart för sig är Romme–amatören Susanne Richter. Hon tränar A Question Bi som startar i V86–6 på Solvalla. Det är treåringar som gör upp om segern över distansen 2140 meter med autostart.

Kusken Jorma Kontio har fått spår fem bakom bilen och Richter låter mycket segersäker inför kvällens uppgift.

– Jag är mycket nöjd med hästen och senast på Örebro var det en promenadseger. Jorma vann hur enkelt som helst och kusken säger att det finns en 14–tid i hästen.

– Han tränar fint och gick intervaller med M.T.Joinville och Ural för några dagar sedan och det såg mycket tilltalande ut. Jag tror dessutom min häst har gått fram ytterligare med förra loppet och ska vara ännu bättre nu.

”Är lite barnslig”

Den treårige valacken är tidigt i karriären och har bara gjort tre starter i sitt liv. På dessa har det blivit två segrar och en sjätteplats.

– Han är lite barnslig men jag tycker han börjar förstå mer och mer vad det går ut på. Han har gjort ett par starter bakom bilen och jag tror han ska klara det även denna gång. Han går precis som senast.

Vinner ni ikväll?

– Det är alltid svårt gå ut i lopp på Solvalla men visst kan jag tycka att det ser bra ut på förhand. Vi har ett bra utgångsläge och visst vill jag se min häst i ledningen. Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag tror på bra vinstchans, men det kan ju finnas någon annan som är riktigt bra också.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Trav

Romme

Hästar