Miljonvinnaren: ”Är extremt överspelad”

Publicerad:
Uppdaterad:
Björn  Lygnell äger och driver Lygnells  Spel och Tobak i Huddinge.
Foto: Privat
Björn Lygnell äger och driver Lygnells Spel och Tobak i Huddinge.

TRAV

I lördags drog butiken in 1,5 miljoner kronor på V75 - mest i landet.

På onsdag jagar Björn Lygnell ännu större vinster när V86 har en superjackpott.

- Jag spikar en femprocentare, säger han till Trav365. 

Det var på lördagen när V75 avgjordes på Gävletravet som Björn Lygnell lyckades med bedriften att spela in cirka 1,5 miljoner kronor till 134 glada andelsköpare.

Han äger butiken Lygnells Spel och Tobak i Huddinge och med detta blev han också den som drog in mest pengar i landet på spelformen. Varje andel kostade 100 kronor och betalade tillbaka cirka 11 500 kronor.

– Det är klart att det är kul när man är rätt ute. I lördags var det en sån omgång då det mesta stämde. Jag hade gjort en bra ranking och givetvis är det kul för mina kunder.

Vilka spikar hade du på kupongen?

Jag spikade Claes Sjöström i den fjärde och femte avdelningen. Han vann ju med både Falcon Am och sin egentränade Bizzi Blizz. Båda vann ju dessutom helt överlägset så där var jag helt rätt ute, säger miljonvinnaren och tillägger:

– Sedan var jag rätt ute i de flesta loppen. Jag trodde mycket på Jörgen Westholm och Guli Rubin i kallblodsloppet och han vann ju också rätt enkelt. 

”Vunnit en del tidigare”

Butiken Lygnells Spel och Tobak har vunnit stort tidigare och Björn själv har varit med länge inom travet.

– Jag är en erfaren spelare som varit med riktigt länge och butiken har jag ägt i 22 år. Just nu ligger den ute till försäljning. Jag känner att det kan vara dags för mig att göra något annat och hittar jag rätt köpare så säljer jag. Tills dess så fortsätter jag i butiken, säger han och fortsätter:

– Vi har vunnit en del tidigare. Bland annat en storvinst på Top 7 och en vinst på V75 som gav tillbaka 41 000 kronor per andel.

Hur har reaktionerna varit efter vinsten?

– Det är många som är jätteglada. Andelen kostade ju bara 100 kronor och flera av vinnarna har kommit in i butiken utan att veta om att de vunnit. Det är en härlig känsla för både mig och mina kunder som varit med.
– Jag har en stor kundkrets vad gäller andelar och att kunna glädja så många är förstås en skön känsla.

Vad utmärker dig som spelare?

–Jag gillar att gå på min känsla och att gardera favoriterna. Jag har min favoritkusk i Björn Goop och jag gillar absolut inte Gocciadoro. Jag tittar även mycket i lopparkiven - men hur påläst och kunnig man än är - så måste man också ha tur.
– Jag spelar för att vinna stora pengar och de som brukar vara med vet om det. Jag vinner stort några gånger per år. 

”Favoriten är extremt överspelad”

Förra veckan blev det en favoritbetonad rad på V86-spelet och detta innebär att vi får en stor jackpott till onsdagens omgång där en ensam vinnare kan ta hem 15 miljoner. Tävlingarna saxas mellan Åby och Örebro och det ser ovisst ut på förhand.

– Jag tror mig ha hittat två ekipage som jag tror mycket på. Just nu är jag inne på att spika 6 André Ward (V86-5) med Flemming Jensen i vagnen. Jag såg hästen på Charlottenlund senast och gillade verkligen vad jag såg.
– Min andra idé är i V86-6. Det är 5 Tale of Jacks som körs av Kaj Widell och tränas av Mikael Cedergren. Jag gillar hästen och tycker favoriten 3 Solkattens Chiron är extremt överspelad. 

”Gillade vad jag såg”

Det är bara fem dagar kvar till årets höjdpunkt för de flesta travälskare - Elitloppet på Solvalla. Björn var en trogen besökare under många år med start på 80-talet.

– Ja jag gick varje år men nu på senare år har jag funnits i butiken. Det är så det är att vara egenföretagare.

Vem vinner Elitloppet?

–Jag vill verkligen lyfta fram Looking Superb som ska köras av Åke Svanstedt. Jean-Michel Bazire tränar och jag gillade verkligen vad jag såg i Prix d'Amérique.
– Jag tror man blir lite bortglömda och det är min vinnare. Jag ska kolla upp hur det är med startsnabbheten - men jag har tid på mig.

Andreas Örtengren

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN