”Trodde inte att han skulle vara så här bra”

Per C Johanssons stjärna imponerade på topptid

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: ATG Live
Mr Creation var fullständigt överlägsen

Åttaårige Mr Creation imponerade stort på V86 när han vann i överlägsen stil – på fina segertiden 1.10,7.

En liten chock även för tränaren Per C Johansson.

– Så bra trodde jag inte att han skulle vara, säger Färjestadproffset.

Det var i onsdags på V86 som Per C Johanssons Mr Creation chockade de flesta genom att vinna på Solvalla på segertiden 1.10,7 över distansen 1 640 meter autostart. Segermarginalen ner till tvåan Deep Pockets skrevs till fem längder och Mr Creation pustade sitt rekord över den aktuella distansen med nästan en sekund.

Problemet nu? Per C Johansson hittar inga lopp åt stallets stjärnhäst.

”Vill inte dra för stora växlar”

Per C Johansson stod på stallbacken i onsdags och njöt när sin Mr Creation vann i överlägsen stil tillsammans med kusken Oskar J Andersson.

– Han var bra, så bra trodde jag inte att han skulle vara. Jag har varit lite rädd att de loppen han fick förra året då han fick gå lite tyngre skulle sätta sig lite mer i huvudet på honom och att han inte riktigt skulle våga, men så var det ju inte och då blir man förhoppningsfull.

Hur upplever man ett sådant lopp som i onsdags som tränare från sidan?

– Man är glad att han gör ett sådant lopp och att han såg väldigt bra ut, visst segertiden i sig och de springer fort och sådär, men sedan är ändå det viktigaste hur dom tar de loppen och hur dom kommer ur det och om de fortsätter att leverera. Jag vill inte dra för stora växlar på ett lopp, men det känns som om han gör så här bra lopp så duger han på rikstoton också och det är det man har förhoppningar om.

”Det är dåligt med lopp”

Hur känns din häst efter segerloppet på Solvalla?

– Vi brukar oftast ge hästen hygglig vila efter så tuffa insatser och jag har inte kört något tempojobb med honom ännu, men han ser fin ut och springer runt i sin hage och är sig lik och det är inga konstigheter.

Problemet för Per C Johansson har varit att hitta nya lopp för Mr Creation.

– Jag anmälde honom till V75 på Romme på söndag men där kom han inte med, och på fredag när det är fina tävlingar på vår hemmabana fanns det inget passande lopp. Det är rätt dåligt med lopp just nu, antingen får vi anmäla upp honom eller vänta till Örebro men det är först i maj och man vill gärna hitta ett lopp någonstans före det. Det är dåligt med kortlopp i hans klass i närområdet just nu och det är Umeå eller Jägersro som gäller i så fall och dit tänker vi inte åka.

Efter onsdagens insats på Solvalla, hur högt vågar du spänna bågen?

– Det är rikstoton först och främst, jag vill inte sticka ut hakan för mycket för ett lopp säger inte så mycket, det blir skillnad först om han levererar så varje gång och då kanske man får tänka om. Men jag tycker att han är bra hästen, han är bra för mig i varje fall för det är inte så ofta som små tränare som jag får sådana hästar och jag hoppas han fortsätter leverera och är jämn och kanske framför allt har bättre tur i spårlottningarna i år jämfört med i fjol, säger Per C Johansson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN