Hammarby-ikonens satsning: Bajen-hästen

Ska köpa travhäst på Kriterieauktionen

Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglü klev in som hästägare så sent som i maj.

Nu drar han tillsammans med proffstränaren Ulf Stenströmer igång en ny satsning – ”Bajen-hästen”.

– Med tanke på det intresse som varit kanske vi köper två hästar, säger Ulf Stenströmer.

Kennedy Bakircioglü, 38, tog ett tårfyllt och känslosamt avsked från Hammarby i höstas.

Så sent som i maj tog han efter sin framgångsrika fotbollskarriär klivet in som hästägare – då han blev delägare i travhästen Frisco Runner.

– Äntligen, jag är jätteglad, sa Hammarby-ikonen till Trav365 då.

Nu drar Bakircioglü igång ett nytt projekt tillsammans med delägde Frisco Runners tränare, Axevallaproffset Ulf Stenströmer. Tillsammans ska duon inhandla häst på Kriterieauktionen i Stockholm om några veckor, en ”Bajen-häst”.

”Ett sto för kvinnliga Hammarby-supportrar”

Proffstränaren Ulf Stenströmer, 45, som är en inbiten Hammarby-supporter, berättar mer.

– Jag och Kennedy pratade i lördags och vi har spånat lite på det här, vi har spånat på att köpa en häst och kalla den för Bajen-hästen. Kennedy nappade direkt på idén och ville ha en egen del i hästen direkt, och vi sjösatte det där och på reaktionerna som vi fick och på alla handuppräckningar så är hästen i stort sett såld redan nu, säger Ulf Stenströmer och fortsätter:
– Vi sa det att skulle det bli enormt intresse så köper vi nog två hästar, kanske då att man gör en allmän häst och sedan ett sto för enbart kvinnliga Hammarby-supportrar som det finns många av runt om i landet.

Stenströmer berättar om det tänkta upplägget.

– Jag ska räkna lite på det innan auktionen, men jag kommer köpa en häst själv i varje fall och sedan sälja ut den i andelar till självkostnadspris. Det kommer inte bli någon enormt dyr häst men jag tror att det blir en fin häst för de pengarna som vi har tänkt att satsa.

”Tyckte det lät som en kanonidé”

Stenströmer berättar att hästen, eller hästarna, kommer att vara i 20 andelar.

– Ingen andel kommer kosta över 10 000 kronor, om jag inte ser någon som skenar iväg som jag bara måste ha, men grundtanken är i varje fall att vi ska ligga under 10 000 kronor per andel för en fin häst, och då ska träningsavgiften försöka ingå fram till sista december. Det upplägget kommer vi att ha och skenar intresset iväg i och med hur intresset sett ut hittills så kanske vi köper två. Vi kommer i varje fall begränsa oss till 20 andelar per häst. Intresset hittills tyder på att vi kan sälja två, men jag ska samla ihop allting och de som är intresserade får höra av sig till mig med en intresseanmälan, säger Stenströmer.

Hur kom ni på den här idén?

– Det är en grej som jag har spånat lite kring och Kennedy har ju ett stort travintresse och tyckte det lät som en kanonidé, och jag tycker det ska bli en jätterolig grej och vi ska också döpa hästen i Bajens anda och i och med att Kennedy är en av medgrundarna till idén kommer vi kanske vilja ha med hans namn i hästen, men då blir han inte nöjd om vi köper ett sto, skrattar Ulf Stenströmer.

”Alla är så klart välkomna”

Kriterieauktionen, där det är tänkt att ”Bajen-hästen” ska inhandlas, går av stapeln 26–28 september i Stockholm.

– Kennedy kommer att komma dit bara han har tid, han berättade för mig att hans hästöga ska hjälpa till att hitta en bra häst. Det vore kul att få visa honom den atmosfären som är runt en hästauktion, och alla intressenter kring det här är så klart välkomna. Jag tycker det är en härlig atmosfär runt en hästauktion och det är skoj att uppleva, säger Ulf Stenströmer och fortsätter:
– Jag hoppas det här kan ge ytterligare pr och goodwill till Hammarby, det har vi ju försökt göra själva i stallet i alla år. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!