Har mycket bra chans – oavsett position

Expertens DD-tips – tisdagen den 17 september från Solvalla

avMichael Carlsson

Foto: TR BILD
Sportbladets Michael Carlsson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdagen den 17 september.

Spelstopp DD 20.58

V64 19.30

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 8–4–12–6–3–9–2–11–10–1–7–5.

Kommentar: Global Adventure är ruggigt bra och har varit med i flera stora finaler. Han var obesegrad felfri fram till E3-finalen senast där han inte kunde värja sig mot Aetos Kronos den sista biten. Detta trots att hästen sprang nya rekordet 1.11,1. Het vinstchans trots spåret.

Men Dante Godiva är också en riktig skjutare som kommer att bjuda upp till strid från ett bättre spår. Han har utvecklats kolossalt på slutet och lekte hem ett Breeders Crown-lopp från dödens senast.

Guzz Mearas är också riktigt bra och Johan Untersteiners bästa treåring. Men han drog en riktig nitlopp med spår tolv.

DD-2

Rankning: 10–5–7–2–1–11–9–12–4–3–8–6.

Kommentar: Upset Face är en riktig tanks som har gjort strålande prestationer. Har vunnit sex lopp på nio starter och senast stötte han på övermakten i Ecurie D. som inte gick att besegra, trots topptiden 1.12,2 i voltstart över kort distans. Har sämre läge än Djokovic men lita på att Lutfi Kolgjini kommer att köra fram i tid. Mycket bra chans ­oavsett position.

Mattias Djuse visar upp fantastiska ­resultat med sina unghästar. Nu har han plockat fram ett nytt jätte­löfte i Djokovic som har vunnit fyra lopp på fem starter och är obesegrad felfri. Hästen har visat prov på härlig uppfattning och startsnabbhet bakom bilen. Får han ledningen kan han mycket väl hålla undan. Belker kan givetvis inte räknas bort helt då han har tävlat med den äran i kulltoppen hela året.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 8–4.

DD-2: 5–10.

Vem tar spets?

DD-1: Dante Godiva.

DD-2: Djokovic.

! Statistikvinnarna

DD-1: Dante Godiva.

DD-2: Djokovic.


ARTIKELN HANDLAR OM