Mejla

Carl Wangle

Wangle: Lövgrens kupp avgjorde loppet

Publicerad:
Uppdaterad:

Välkommen till Elitloppet, Racing Mange.

Tack för showen.

Joakim Lövgrens taktikkupp gav en plats i Elitloppet.

Det var verkligen en annorlunda V75-omgång.

Från favoritparad – till jätteutdelning.

Detta på grund av att Heading Reference superskrällde på V75.

Annars var det Racing Mange som stal showen genom att ta en plats i Elitloppet efter att vinna på den snabbaste segertiden i år, 1.09,7.

Jocke Lövgren satte allt på ett kort och kuppade sig förbi både Conrads Rödluva och Billie De Montfort.

Grattis Jocke, det var du värd.

I övrigt var det Mats E Djuse och Daniel Wäjersten som hade show.

Båda tog en dubbel på V75 och mycket kul att de tar för sig. Mats E Djuse har verkligen imponerat under 2020.

Sportbladets plus och minus från omgången på V75

Racing Mange: Lövgrens stjärna som vann på snabbaste segertiden i år är klar för Elitloppet. Och vilket lopp som den här lille krigaren gjorde. Pang till spets i en av de fränaste starterna på mycket länge och trots den våldsamma inledningen så lyckades Racing Mange hålla undan till seger. Han förtjänar en plats i Elitloppet.

Mats E Djuse: Vilken talang han är! Eller just ordet talang är kanske fel ordval just nu. Han är färdig för att slå sig in i den yppersta eliten. Djuse kör med ett otroligt självförtroende och han gör det mesta rätt för dagen. En dubbelseger på V75 är ingen lek men Djuse fixade det utan större problem. Imponerande.

Merritt: Har utvecklats hela tiden och det här är en häst som jag tror kommer kunna klättra än mer genom klasserna. Han saknar startsnabbheten men är i gengäld otroligt stark och speedig. Intrycket i V75-segern på Gävle var fränt och jag kan i alla fall säga att hästen vann i överlägsen stil med gott om krafter kvar. Konkurrenterna hade inte en chans när Wäjersten kastade loss.

Expensive: Vann den tuffa vägen och trots att Kihlströms styrning hamnade på vingel så lyckades duon lösa segern i V75–7. Hästen var bara bäst och när tempot bedarrade så tog Kihlström tidigt ett initiativ framåt. Väl från dödens krossade hästen ledaren och vann lätt. En frän insats.

Vikens High Yield: Nya stjärnhästen har radat upp segrarna på slutet och även på V75 kom ytterligare en seger. Det var tredjespår fram till dödens för att sedan få överta ledningen men trots det vann han i överlägsen stil. Nästa start blir under Elitloppshelgen.

Valley Brodde: Fick ledningen men det kostade rejält. Dock så kollapsade hästen från ledningen och det var knappast den Valley Brodde som vi är vana att få se. Han ska, trots tempot, så klart hålla bättre.

Av: Carl Wangle

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN