Unika travgården till salu: ”Enormt intresse”

Miljongården ”Villa Tranu” ska säljas • Unika läget ett stenkast från Rommetravet: ”Över all förväntan”

Hästgården ”Villa Tranu” intill Dalatravet Romme är till salu.

Intresset är stort – bland annat från flera travtränare.

– Bara de första dagarna hade vi 10 000 klick, säger den ansvarige mäklaren, Victor Pers-Gesteby, till Trav365.

Travgården som kallas för ”Villa Tranu” ligger ute till försäljning.

Anläggningen ligger belägen 400 meter från Dalatravet Romme, strax utanför Borlänge – och består av 4 hektar.

Närheten till travbanan gör fastigheten extra attraktiv och trots att första visningsdagen ännu inte ägt rum är det tydligt att intresset är mycket högt.

Flera intressenter har hört av sig och den geografiska spridningen på de eventuella köparna är stor.

Skyhögt intresse: ”10 000 klick”

På fastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg berättar den ansvarige mäklaren om hästgården med stor entusiasm.

– Det vimlar verkligen inte av såna här gårdar och jag skulle säga att den är helt unik. Dels läget alldeles intill travbanan men även till veterinär. Det finns allt man behöver med bra kommunikation med riksvägen i närheten, men behåller ändå sitt lantliga läge, säger Victor Pers-Gesteby och fortsätter:

– Vi la ut annonsen i fredags och bara de tre första dagarna hade den 10 000 klick vilket är väldigt mycket, ett riktigt bra intresse.

Prislappen är satt till 6 995 000 kronor. Hur svårt är det att värdera en sån här typ av fastighet?

– Marknaden är över lag väldigt het och det här är så pass unikt. När sådana här ställen kommer ut kan det ofta bli någon krona extra. Det finns inte så många jämförelseobjekt och det skulle inte förvåna mig om priset springer iväg en aning.

Flera travtränare intresserade

Från flertalet av husets rum har man en fin utsikt över hagarna. Stallet inrymmer bland annat elva stycken boxar och har allt man kan tänka sig från rustade sel-och foderkammare till uppdaterad ventilation i byggnaden. Intill stallet finns även en gjuten dyngplatta.

Vem den nya ägaren blir återstår att se men redan nu har flera personer inom travbranschen hört av sig.

– Det är mycket blandat folk som anmält intresse. I det här skedet väntar vi på visningarna den 8 och 12 september, där vi tar upp anmälningar. Sen får de som har konkret intresse lägga bud. Jag kan säga, utan att avslöja några namn, att det finns travtränare och personer som arbetar inom travet som ringt. Samtalen har kommit från olika delar av landet och jag skulle inte bli förvånad om köparen kanske skulle komma från Norge.

Trots att visningarna ännu inte ägt rum är det initiala intresset stort för travgården ett stenkast från travbanan (Romme).
Trots att visningarna ännu inte ägt rum är det initiala intresset stort för travgården ett stenkast från travbanan (Romme).

”Fler travhästar i byn än människor”

Den nuvarande ägaren, Elin Skantz, kommer från en riktig travfamilj.

Hennes föräldrar (uppfödarparet Lars Lindh och Eva Skantz) har under drygt 35 år fött upp "Twigs-hästarna" på deras gård som ligger i samma by.

– Nu är det dags att ge någon annan chansen att bedriva sin verksamhet på min gård då jag bestämt mig för att flytta vidare. Vi hade förhoppningar om att intresset skulle vara stort men det har varit över all förväntan.

– Förutom att man kan sela på sin starthäst hemma på sin egen stallgång och skritta ner till Dalatravet Romme när man har starthäst så har man även ett överlägset utgångsläge om man skall starta på andra banor. Med tanke på läget och närheten till travbanan är det självklart skoj om det blir travhästar i stallet även i fortsättningen. Det bor ju redan i dag fler travhästar i byn än människor, avslutar säljaren.

Travgård intill travbanan (Romme) till salu.
Travgård intill travbanan (Romme) till salu.
Travbanan (Romme) Dalatravet.
Travbanan (Romme) Dalatravet.
Stallet inrymmer bland annat 11 stycken boxar.
Stallet inrymmer bland annat 11 stycken boxar.
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN