V75-jackpott 54 milj: ”Blir helt tappad...”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Mantorp lördagen den 4 juni • Här kan du rygga andelssystemen

Gustav Johansson och Hat Trick är en skräll i V75-1 från Mantorp.
Gustav Johansson och Hat Trick är en skräll i V75-1 från Mantorp.

54 miljoner kronor i jackpott står på lördagens V75-meny från Mantorp.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången på lördag.

– Det blir spets och slut – hämta ut för omgångens bästa spik, säger Christer ”Krukan” Eriksson.

– Min skräll blir helt tappad av spelarna. Tre procent är ofattbart, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: V75-jackpott 54 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Mantorp under lördagen. Omgången kryddas med 54 miljoner i jackpott. Omgången har spelstopp 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Lyssna på senaste avsnittet i spelaren ovan.

BJÖRNKOLLEN: Senaste avsnittet med Björn Goop i spelaren nedan.ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-podden”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 13.26 fredagen den 3 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Mario Lipovac. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Spets och slut. Det tror jag på för 6 Calle Crown (V75-7). Hästen har härdats rejält i Frankrike och var grymt bra i Copenhagen Cup. Här ser det ut som han behagligt kan ta sig till ledningen och då måste han bli mycket svårslagen. Snabb bana och 2 600 meter – då ska man helst vara på innerspår. Värsta motståndarna måste vara så mycket bättre än honom, det tror jag inte på. Här avslutar vi med ett starkt singelstreck!

Miljonrensarna

Garderar man snygge- och duktige 6 Iznogoud Am i V75-1 så tycker jag att 2 King of Everything ska med tidigt. Rygg på ledaren! Bra tvilling-häst, alldeles oavsett. Fem procent.

8 Oskar Run (V75-2) körs av en toppkusk och ska gå barfota runt om för första gången. Fint skrälläge – kan duga. Sju procent.

4 Red Lady Express (V75-3) ska köras i ledningen och maxas. Övriga får inte låta henne vara ifred för länge, då kan hon rinna undan till härliga fem procent.

1 Final Dream (V75-5) är bra för klassen och har smaskigt läge. Inte startat på länge, men kan öppna och sitter bra till. Vågar inte spela utan... Två procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Mantorp. Relativt kort upplopp och spets är topp.

… det är jackpott med 54 miljoner kronor totalt att spela om.

5 M.T.Rick Nash (V75-6) blir favorit i loppet, men tränaren och kusken Markus Svedberg ligger aningen lågt. Här garderar vi!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

6 Iznogoud Am (V75-1) är en superhäst som kan ”allt” i ljusa stunder. Var kanske inte som bäst i Kungapokalen, men han fick även gå utvändigt om demonhästen Francesco Zet, vem hade inte gett upp då? Nu är motståndet betydligt enklare och Erik Adielsson lär låta hästen löpa ut. Tror ingen vill svara och i ledningen, över kort distans på sommarbana, kan jag inte se torsk. Härligt att inleda jackpott-omgången med spik!

Miljonrensarna

7 Draupner (V75-2) har jag jagat ett tag. Galopperade nog bort segern senast. Förstärks i sulkyn nu och har ett okej läge. Måste med – om man tar ett par streck. Två procent.

Ingen kioskvältare, men jag gillar verkligen 10 Nils Zonett (V75-6). Det låter även på stallet som att den här fyraåringen tar stora kliv för dagen. Blir intressant att se honom här mot passande motstånd. Tio procent.

8 Esprit Sisu (V75-7) har inte varit som bäst hittills i år. Men han kom in i en våldsam form under sommaren/hösten i fjol. Är han på topp får övriga passa sig och här ser spelet att bli i underkant. Sex procent.

Tänk på att...

… det är jackpott på V75 och vi spelar om totalt 54 miljoner kronor.

… det har regnat rejält i mellan-Sverige i veckan, men nu ser det ut att komma sommarvärme – räkna med toppbana på Mantorp.

1 Wingait Henke (V75-2) är våldsamt startsnabb i volt. Ledaren! Men Stefan Persson varnar för att 11 X.Tour är en tuff motståndare.

…Jerry Riordan maxar/ändrar en hel del på 1 Donizetti (V75-3). Den hästen har kapacitet!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Iznogoud Am (V75-1) stod för en sämre prestation senast i Kungapokalen, men man har inte hittat några fel utan jag tror han hade en dålig dag. Det här är en häst man håller högt och det finns inget som tyder på att han ska vara sämre. Han är en tuffing som tål att göra en del på vägen och jag tror han körs offensivt och mosar allt till slut.

Det är tråkigt, men storfavoriten 4 Margareta Tooma (V75-4) kan inget annat än att ses med toppchans. Hon har radat upp segrarna och jagar åttonde raka segern på lördag. Hon ska vara ännu bättre med senaste loppet i kroppen och när det dessutom ser ut som att hon får överta ledningen efter en bit så är hon mycket svårslagen. Spik!

Miljonrensaren

2 Jeppas Uppercut (V75-6) gjorde ett bra lopp senast från ett omöjligt utgångsläge. Han har lottas till ett perfekt spår den här gången och jag är inne på att han kan vara den som drar längsta strået i spetsstriden. Han trivs bra i ledningen och när han blir borttappad på spelet vill jag varna för honom. Ledarhästen till låg procent är aldrig fel. Åtta procent.

Tänk på att...

… vi har en jackpottomgång där det ligger 29,5 extra miljoner i sjurättspotten och 54 miljoner till en ensam vinnare.

… Stefan Persson låter nöjd med 1 Wingait Henke (V75-2), men han varnar för att 11 X.Tour blir farlig om de kommer rätt på det från bakspåret.

… Ina Scots Ära (V75-3) är ett jättefint lopp där det blir intressant att se osynade 6 Narzario.

3 Sam the Man (V75-5) vann senast utan att övertyga. Visst går han säkert framåt med loppet, men motståndet är betydligt tuffare och skulle det bli tempo är 10 Four Guys Dream farlig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Bröderna Lipovac”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

6 Calle Crown (V75-7) är härdad mot hårdare motstånd än han möter på lördag och var på gränsen att få en inbjudan till Elitloppet. Är helt övertygad om att stall Malmqvist har hästen i ordning. Kusken Erik Adielsson kommer vara offensiv i starten och får överta ledningen i ett andre skede, sen är det hästen att slå! Ekipaget har sex segrar på åtta försök från ledningen. 37 procent är fullt rimligt för min spik.

Miljonrensarna

4 Hat Trick (V75-1) är helt tappad av spelarna här, kort distans är stora plus för denna Maharajah-avkomma. Träningsrapporterna är goda. Tre procent är ofattbart i min bok. Favoriten 6 Iznogoud Am är överspelad till 45 procent.

1 Donzietti (V75-3) har ett bra läge men hästen får förlita sig på turen eftersom han ej är pilsnabb första biten. Det blir troligtvis första med norskt huvudlag den här gången. Ska med på alla seriösa lappar. Åtta procent är superintressant.

1 Xanthis Delicious (V75-4) har toppform och bara streckad på tre procent – en ruskig rysare. Varning utfärdad.

Tänk på att...

… den modiga kan spika 11 X.Tour (V75-2). Tror ekipaget har högre segerchans än 17 procent. Låter påställt från Stall Eklundh.

4 Margareta Tooma (V75-4) ska vara favorit men 74 procent är magstarkt, blir alldeles för hårt spelad.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Spets och slut – hämta ut är kanske den mest använda klyschan inom travet. I V75-5 är jag helt inne på att Calle Jepson, bakom 3 Sam the Man, använder sig av ovan nämnda recept. Omgångens bästa spik.

Dirty eller Dry Martini spelar ingen roll efter att just 3 Dirty Martini (V75-6) segrat. Tränaren och kusken Jörgen Westholm vet att värsta konkurrenten har spåret utvändigt. En ny spets- och slut-spik till fina 15 procent.

Miljonrensarna

I förra starten släppte Rikard N Skoglund välvilligt ledningen till favoriten med 5 Full of Muscles (V75-3). Denna gång tror jag han provar i ledningen, skräller till tre procent

Kan körande Erik Adielsson få vinnarhålet med 8 Oskar Run (V75-2) bakom favoriten så kan skrällen vara ett faktum. Åtta procent gillas.

Tänk på att...

… det inte var någon vidare helg för firma Redén/Örjan på Solvalla förutom Elitloppet. Dessutom körde dom i princip blankt i tisdags på Eskilstuna. Månde en liten svacka vara på gång?

… kort upplopp gäller på skrällbanan Mantorp.

… 54 miljoner ligger i potten.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Iznogoud Am (V75-1) fungerade inte fullt ut i finalen i Kungapokalen senast. Han tränar bra efteråt och möter nu ett motstånd som han normalt ska besegra utan några större bekymmer.

4 Margareta Tooma (V75-4) radar upp segrarna och från ett bra utgångsläge är hon en väldigt stark spik.

Miljonrensarna

8 Oskar Run (V75-2) har bra kapacitet för klassen och nu ska man köra barfota runt om för första gången i karriären. Det känns klart intressant och man ska inte glömma bort honom på kupongen. Åtta procent.

2 Indy Lane (V75-5) är uppåt i form och man ska lätta honom lite i balansen till den här starten. Borde sitta bra på det i loppet och ska då göra upp om segern. Fem procent.

Tänk på att...

… det är jackpott och en ensam vinnare med sju rätt kan vinna 54 miljoner kronor.

… Ina Scots Ära avgörs i V75-3 och det är ett riktigt fint fyraåringslopp med 300 000 kronor till vinnaren. Se upp för 1 Donizetti som nu är anmäld barfota runt om och med en amerikansk vagn.

… V75-6 känns vidöppet på förhand och här kan det skrälla. 2 Jeppas Uppercut ska streckas tidigt från ett perfekt utgångsläge.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Mantorp på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

4 Margareta Tooma (V75-4) har segrat i åtta av sina nio starter i Daniels Redéns regi. Verkar ostoppbar i klassen för dagen. Slog bra hingstar från dödens efter att ha avslutat 11,2 sista varvet senast.

4 Oxidizer (V75-5) är klart kapabel i grunden och skötte sig bra som tvåa efter långt tävlingsuppehåll senast. Kan öppna bra bakom startbilen. Jag chansspikar till 16 procent.

Miljonrensarna

10 Xanthis de Roi (V75-1) kan avsluta riktigt starkt men är beroende av högt tempo. Står perfekt inne i loppet. Tre procent.

11 Agassi Broline (V75-6) har tre segrar på fyra försök i år. Har inte det bästa spåret, men kan vinna om det löser sig. Sju procent.

Tänk på att...

… det är en jackpot på över 29 miljoner kronor extra i potten, när Mantorp

står för värdskapet.

… V75-3 är ett fyraåringslopp till minne av Ina Scots ära.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 54 miljoner på lördag. Här är alla V75-system. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!