”Min stora idé – V75-spikas till låg procent”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Eskilstuna lördagen den 2 juli • Här kan du rygga andelssystemen

Jörgen Westholm kör skrällen 10 Parker (V75–5).
Jörgen Westholm kör skrällen 10 Parker (V75–5).

Förra V75-omgången prickade Mario Lipovac alla 7 rätt och drag in 591 000 kronor.

I dag körs V75 på Eskilstuna med STL-finaler och E3-finaler.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Jag har min stora idé i V75-5. Jag spikar till låg procent, säger Mario Lipovac.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Eskilstuna under lördagen med STL-finaler samt final i E3 för ston och hingstar/valacker. Omgången har spelstopp 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

BJÖRNKOLLEN: Senaste avsnittet med Björn Goop ser du i spelaren nedan.


ANNONS: V75 på lördag. Här hittar du alla andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]591 000 i vinst på V75

Vid söndagens V75-omgång på Kalmar prickade två system in alla 7 rätt i andelslaget, bland annat Mario Lipovac. Så här gick det:

Mario Exklusiv

Vinst per system: 591 285 kronor

Total vinst: 591 285 kronor

Vinst per andel: 59 128 kronor

Kostnad per andel: 800 kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 11.34 lördagen den 2 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Mario Lipovac. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

5 Born to Run (V75-1) är riktigt bra för klassen och körs återigen av vasse Magnus Djuse. Barfota runt om är anmält och övriga får vara mycket bra om dom ska stå emot den här klassklättraren. Det ser ut som att det blir jämnspelat mot 3 L.A.Boko – därav är det självklart, för mig, att ta ställning här.

Miljonrensarna

1 Dorothea Mil (V75-3) är en mycket bra häst som fått ett bra läge här. Kan nog skrälla! Fem procent.

10 Parker (V75-5) gjorde ett bra lopp senast och nu är han anmäld barfota runt om. Den kombinationen kan nog höja hästen rejält till det här loppet och han tål att göra mycket jobb under vägen. Tio procent.

11 Coquaholy (V75-6) är anmäld med lättare balans nu och i jänkarvagn. Känns som det är mycket bra förändringar på den här hästen som är lite rullig och flegmatisk. Tre procent.

Tänk på att...


… det är fina tävlingar på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. V75-finaler och E3-finaler. I de sistnämnda väntar en miljon kronor på vinnarna.

… det är bra att sitta med i den främre träffen på Eskilstuna och ledningen är topp.

11 Amalencius B.B. (V75-4) är en mycket bra häst, men från det här läget kan det bli besvärligt. Jag gör ett försök att fälla!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

3 Borups Tornado (V75-5) har preparerats för den här finalen och rapporteras träna mycket starkt inför lördagens uppgift. Bajken åker på igen och den, i kombination med barfota, har lyft den här hästen rejält. Från bra spår kan Uffe Ohlsson lägga upp det lite som han vill. Till dessa procent (22) är det en mycket spelvärd V75-spik!

Miljonrensarna

9 Kayla Westwood (V75-3) har fått några löp i kroppen och nu ryker skorna. Djuse håller hästen högt. Det kan bli helrätt härifrån. Sex procent.

10 Henri Flyer Sisu (V75-4) kördes passivt senast, men såg fin ut. Salmela gillar hästen och nu blir det bajk. Åker med! Nio procent.

9 Nuzzle’Em (V75-6) måste vara omgångens roligaste speldrag. Barfota nu, Svante är uppåt och den här Walner-sonen är ruggigt snabb i benen på kort speed. Nio procent.

Tänk på att...

… det är V75-finaler och E3-finaler i Eskilstuna den här helgen.

… innerspåret bakom bilen är ingen höjdare.

… det blir barfota runt om på 5 Born to Run (V75-1). Gocciadoro gillar den!

… det blir barfota på 5 Pure Atlas (V75-6). Intressant men lär behöva göra jobbet utvändigt här.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

5 Born to Run (V75-1) har visat i båda starterna han vunnit i Sverige att han tävlar i fel klass. I första starten hängde han i tredjespår ett varv, men körde sig till ledningen och vann överlägset. Senast var det likadant och mycket tyder på att han får överta ledningen igen och sedan blir han svårslagen. Kuskplus med Magnus A Djuse i sulkyn.

10 Parker (V75-5) är min idé i en väldigt öppen bronsdivisionsfinal. Jag trodde mycket på honom senast, men då fick man slå på skorna när banan blev tung. Han tappade från start, men gick ett riktigt starkt lopp efteråt. Han har hittat formen och det ser ut som det kan bli fart från början och då blir han inte lätt att stå emot till slut. Spik till låg procent, tio!

Miljonrensarna

6 Dea Grif (V75-3) hyllar verkligen Jerry Riordan och man märker att det inte är en vanlig häst. Hon är mycket fartfylld och avslutade riktigt vasst i försöket efter både galopp och positionsstrul under vägen. Hon tål att göra en del under vägen och det kommer krävas. När hon blir ganska borttappad vill jag varna kraftig för henne. 14 procent.

Tänk på att...

… innerspår bakom bilen över medeldistans inte är något plus på Eskilstuna. Det gäller att hästen är riktigt kvick för att man ska hålla upp ledningen. Upploppet mäter 182 meter.

… det eventuellt blir jänkarvagn för första gången på 1 Erv Zet (V75-1).

5 Gardner Shaw (V75-4) har ett perfekt utgångsläge och håller fin form. Man låter optimistiska från stall Westholm.

5 Pure Atlas (V75-6) är en häst Jerry Riordan håller väldigt högt. Han är sin egen motståndare, men felfri och barfotadansande är han tuff.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Bröderna Lipovac”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

3 L.A.Boko (V75-1) är en läcker häst som gjort allt rätt hos Stall Wäjersten. Vann enkelt senast och var bara bäst. Värsta motbudet är så klart favoriten 5 Born To Run som också imponerat. Givet för mig att ta ställning här när två hästar sticker ut på streckspelet. Readly Express-avkomman är en fin spik till 31 procent.

Miljonrensarna

1 Dorothea Mil (V75-3) kan vinna detta lopp om det klaffar lite. Jag vet att tränaren Reijo Liljendahl gillar hästen och känner sig absolut inte slagen på förhand. Fem procent är spelvärt.

Vill även nämna 6 Dea Grif i samma lopp som har höjt sig enormt med barfota-balansen. Denna gång får stoet fransosen Matthieu Abrivard upp i jollen vilket är en faktor i sig. 14 procent och också given på kupongen.

6 Golden Guard (V75-4) är kusligt startsnabb och har toppform för dagen. Favoriten 11 Amalencius B.B. går från klarhet till klarhet men nu tror jag ekipaget får lite trafikproblem under loppets gång. 48 procent är för högt. Synar! Fyra procent på skrällen som inte är golvad.

1 Bedazzled Sox (V75-6) tycker jag ska vara mer spelad. Läget är perfekt och man har en rutinerad kusk i Torbjörn Jansson vilket är viktigt när det är E3-final och mycket pengar att tävla om. Elva procent, given!

Tänk på att...

… klass II-finalen (V75-2) är ruskigt öppen på lördag. Det ser man även på strecken.

14 Selected News (V75-7) har nog tränaren Svante Ericsson ställt i ordning på lördag. Hästen var grym näst senast i Harpers där ekipaget slutade tvåa.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Vllka tävlingar vi har framför oss på Eskilstuna denna lördag. Det är topphästar i alla lopp och jag börjar omgången med att spika 5 Born To Run (V75-1). Det är helt enkelt en ruggig häst som körs av kusken som kan gå på vatten, Magnus A Djuse.

Rygg ledaren och slut kan även fungera på Eskilstuna. I V75-6 kör Erik Adielsson den Svante Båth-tränade hästen 9 Nuzzle’Em. Rygg på ledaren 1 Bedazzled Sox är kanon. Spikas till fina nio procent.

Miljonrensarna

Det aviseras barfota runt om på 3 Hector Sisu (V75-4). Jag tror på segerchans från rygg ledaren. Sex procent.

Det vimlar av skrällar i V75-7. 12 Electrical Storm är en av dom till en procent, se upp!

Tänk på att...

… en av Frankrikes ledande kuskar gästar Eskilstuna, Mattieu Abrivard. Detta gör loppen roligare att se på, mer sånt tack.

… det är både E3-finaler samt STL-finaler med höga prispengar och jag har inte nämnt Örjan Kihlström. Det kan bli dumstrut på...


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll”. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spiken

Stall Gocciadoro håller 5 Born To Run högt och hittills har han levt upp till förväntningarna genom två raka triumfer i Sverige. Han är oöm och känns som huvudet högre än övriga i V75-1.

Miljonrensarna

8 Holy Moses Mearas (V75-2) är bortlottad men rejäl. Maxas med amerikansk vagn nu för andra gången i karriären. En procent.

11 Coquaholy (V75-6) gör det bra hela tiden och ska nu gå i amerikansk vagn och barfota bak, båda för första gången. Kommer testa ett platsspel. Tre procent på V75.

Tänk på att...

3 Borups Tornado (V75-5) ska gå i amerikansk vagn i vilken han har en segerprocent på 60 procent kontra 28 procent i vanlig vagn.

14 Selected News (V75-7) åter får Magnus A Djuse i vagnen i stället för Mika Forss. Kuskplus!


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Eskilstuna på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Tidiga V75-tanken med Micke Korhonen. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

1 Firefoot (V75-2) har hög segerprocent. 8 vinster på 17 försök och ett fint läge. Obesegrad felfri i Berglunds regi. Första barfota runt om och har vettig chans att hålla ledningen om spets.

1 Bedazzled Sox (V75-6) vann senast från ledningen i enkel stil. Har fått ett bra startspår och det är tveksamt om övriga lyckas ta en längd på honom. Kommer han till ledningen vinner han detta. Elva procent.

Miljonrensarna

2 Gazoline Mearas (V75-4) har fått ett bra spår och öppnar hyggligt. Möter tufft motstånd men är i bra form och behöver inte vara helt borta, säger Sandra Eriksson. En procent.

10 Parker (V75-5) är en tuffing som svarade för ett väldigt starkt lopp i den senaste starten. Kommer att gå barfota nu. En häst att se upp med till tio procent.

Tänk på att...

… V75 avgörs på Eskilstuna med både E3- och STL-finaler.

… V75-7 är ett stayerlopp med 400 000 i vinstpengar. 13 Milliondollarrhyme gör debut över 3 140 meter.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75 på lördag. Här är alla V75-system. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!