”Det här är alldeles för bra för att vara sant”

Dubbla SM-guld för 33-åriga Bollnästjejen

avChristoffer Wickman

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Jenni H Åsberg tog dubbla SM-guld

Jenni H Åsberg blev SM-drottning på Åbytravet.

Det när hon tog dubbla SM-guld.

– Det här är alldeles för bra för att vara sant, säger hon.

33-åriga Bollnästjejen Jenni H Åsberg hade minst sagt en lyckad tävlingsdag på Åbytravet under lördagen.

Hon gjorde resan till Åby med en ritt i Montéryttar-SM och Monté-SM och hon vänder hem igen som SM-drottning.

Jenni H Åsberg bärgade dubbla SM-guld då hon vann Montéryttar-SM med Mats Olssons Robin Hood och Monté-SM med Per Lennartssons Order to Fly.

”Hade inte vågat drömma om det här”

– Jag tror inte jag har förstått det här ännu, det är för bra för att vara sant. Vilka djur jag har fått rida i dag. Jag är så glad, och det här hade jag inte väntat mig, sa en sprudlande glad Jenni H Åsberg i TV12 och fortsatte:

– Det här hade man inte vågat drömma om och det är jättehäftigt. Vi kämpar så mycket när vi håller på med det här så det är kul att få uppleva det här. Jag har fått chansen på två fina hästar i dag, och då är det inte så jäkla svårt. Fantastiskt kul.

”Hon är gudomlig”

Montéryttar-SM gick som lördagens första lopp på Åbytravet och Monté-SM gick på V75-kupongen, som V75-3. Segern i Monté-SM togs med Per Lennartssons Order to Fly som efter tre Montéstarter alltjämt är obesegrad.

– Det syns på hela hästen att han älskar den här grejen, han får en sådan skön hållning och biter ifrån sig bra och gör allt han kan. Vi har pratat ganska mycket om Frankrike med honom men vi får se, han börjar ju bli gammal också, sa hästens tränare Per Lennartsson i TV12 innan han passade på att berömma Jenni H Åsberg.
– Hon är helt gudomlig, hon brydde sig inte ett dugg om vad de andra gjorde och hon visste vad hon hade i tömmarna.

Åsberg själv var imponerad av Order to Fly.

– Det var första gången jag tyckte tussarna i lopp på honom i dag och han svarade väldigt bra på det, och han visar att han verkligen älskar det här. Det är en sådan skön känsla när man känner över upploppet att man ska ta dom. Annars tyckte jag mest det strulade hela loppet för oss och det var också väldigt nära galopp från start men det är bra med en häst som hjälper till och verkligen vill trava.

Segern för Order to Fly var värd 250 000 kronor och för Robin Hood 100 000 kronor