Trav

Säljer sitt lyxhus – för 15 miljoner

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Åke Svanstedt säljer sista delen av sin gård i Sverige

Stjärntränaren Åke Svanstedt säljer sista delen av sin gård i Sverige, Bjertorp. Annonsen ligger ute på Blocket just nu.

Stjärntränaren Åke Svanstedt säljer sista delen av sin gård i Sverige, Bjertorp. Annonsen ligger ute på Blocket just nu.

Foto: KANAL75, BLOCKET.SE

Travstjärnan Åke Svanstedt visar inga tecken på att längta hem från USA.

Nu säljer han sista delen av Bjertorp, sitt lyxiga boningshus, på Blocket.

Prislappen: 15 miljoner kronor.

I höstas sa Åke Svanstedt upp alla hästar han hade på sin träningslista i Sverige och tog flyttlasset över Atlanten, till USA och Vero Beach i Florida.

Sonen Anders Svanstedt tog över rörelsen i Sverige, men Åke sålde av gården Bjertorp Bjertorp Travcamp AB, där Per Johansson, mannen bakom Husaby Hästklinik, sitter som ordförande.

Börjar snart tävla

Johansson var förtegen om prislappen på supergården i Skara-trakten men Trav365 kunde avslöja att Åke Svanstedt köpte Bjertorp för 7,3 miljoner kronor 2001 – och sålde för 10,9 miljoner i höstas.

Nu har Åke varit verksam i USA hela vintern och ska snart börja tävla med sina hästar i New York-trakten, och på grund av att han fick in så mycket hästar i träning har han slagit på stort och köpt en egen träningscamp i New Jersey.

Och han visar inga tecken på hemlängtan till Bjertorp, eller Sverige för den delen.

Sju rum och kök

Just nu ligger hans lyxiga boningshus på gården i Sverige ute för försäljning på Blocket.

Prislappen: 15 miljoner kronor.

Svanstedt sålde alltså inte boningshuset i samma veva som gården i höstas utan nu gör han sig av med sista delen av Bjertorp.

Huset är 298 kvadratmeter stort, har 7 rum och kök, bastu och relaxavdelning. Tillkommer gör även tre byggnader med verkstad, garage och ett stall med 17 boxar.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!