Säljer sitt lyxhus – för 15 miljoner

Åke Svanstedt säljer sista delen av sin gård i Sverige

Stjärntränaren Åke Svanstedt säljer sista delen av sin gård i Sverige, Bjertorp. Annonsen ligger ute på Blocket just nu.
Stjärntränaren Åke Svanstedt säljer sista delen av sin gård i Sverige, Bjertorp. Annonsen ligger ute på Blocket just nu.

Travstjärnan Åke Svanstedt visar inga tecken på att längta hem från USA.

Nu säljer han sista delen av Bjertorp, sitt lyxiga boningshus, på Blocket.

Prislappen: 15 miljoner kronor.

I höstas sa Åke Svanstedt upp alla hästar han hade på sin träningslista i Sverige och tog flyttlasset över Atlanten, till USA och Vero Beach i Florida.

Sonen Anders Svanstedt tog över rörelsen i Sverige, men Åke sålde av gården Bjertorp Bjertorp Travcamp AB, där Per Johansson, mannen bakom Husaby Hästklinik, sitter som ordförande.

Börjar snart tävla

Johansson var förtegen om prislappen på supergården i Skara-trakten men Trav365 kunde avslöja att Åke Svanstedt köpte Bjertorp för 7,3 miljoner kronor 2001 – och sålde för 10,9 miljoner i höstas.

Nu har Åke varit verksam i USA hela vintern och ska snart börja tävla med sina hästar i New York-trakten, och på grund av att han fick in så mycket hästar i träning har han slagit på stort och köpt en egen träningscamp i New Jersey.

Och han visar inga tecken på hemlängtan till Bjertorp, eller Sverige för den delen.

Sju rum och kök

Just nu ligger hans lyxiga boningshus på gården i Sverige ute för försäljning på Blocket.

Prislappen: 15 miljoner kronor.

Svanstedt sålde alltså inte boningshuset i samma veva som gården i höstas utan nu gör han sig av med sista delen av Bjertorp.

Huset är 298 kvadratmeter stort, har 7 rum och kök, bastu och relaxavdelning. Tillkommer gör även tre byggnader med verkstad, garage och ett stall med 17 boxar.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!