”Han ska ge Reijos stjärna en fläskläpp”

Micke Nybrinks tips och analys till lördagens jackpott

Spikar inte Formula One i V75-3 ”Veijo Heiskanen pratar upp fajten likt en kaxig boxare och lovar ge Formula One en fläskläpp till att börja med”, skriver Micke Nybrink.
Spikar inte Formula One i V75-3 ”Veijo Heiskanen pratar upp fajten likt en kaxig boxare och lovar ge Formula One en fläskläpp till att börja med”, skriver Micke Nybrink.

Jackpott, hemmaplan, vår i luften, cash på kontot.

Attack – vi skjuter till det klickar.

Jag har satt ihop en rad som ger typ en miljard.

Min framtid är så ljus att jag måste ha solglasögon.

Eskilstuna är min andra hemmabana och en idyll jag trivs på. En långfredag utan trav i vårsolen på Sundbyholm ... nej, då börjar jag nog grina. Det är ju en klassiker. Men vi tar V75 i morgon först och fokuserar på jackpotten. Och här och nu vill jag ­göra en sak klar.

Mitt system är på gränsen; det kan vara idioti och pengarna (600 spänn) i sjön men ni vet väl också att det bara är millimeter mellan vansinne och genialitet? För övrigt har jag hört att mentalsjukhusen är kanon numera.

Såg bättre ut än det var

  V75-1: Claes Boko är en av mina favoriter. Gillar honom mycket. Men från spår ett är fällan gillrad och det kan bli tredje inner. Adielsson får leka Harry Houdini och om han lyckas är spelet över.

Jag är inne på att Narold Vox får ta över och med Goop i vagnen blir ekipaget svårpasserat.

  V75-2: Alla orerar om Harvey Tornado som om det är nästa stjärna. Jag vet inte – såg det inte bättre ut än vad det var senast när Next Kronos fick mjölksyreklubban 300 kvar? Tintin flög fram senast och Temperament var strålande bakom B.B.S.Sugarlight. Nej, jag tar många.

  V75-3: Visst kan man spika Formula One. Nästan alla gör det. Men hur kul är det på ett system för 612 kronor? Veijo Heiskanen pratar upp fajten likt en kaxig boxare och lovar ge Formula One en fläskläpp till att börja med. Han rycker av fyra järnskor på Solvato och kör för första gången på allvar. Jag tar många igen – tvärt emot alla andra.

Trippla spikar

  V75-4: Ne Me Quitte Pas och Fredrik Claesson leder väl hela vägen? Jag ger duon 50 procents chans att försvara innerspåret. Sen vinner de varannan gång. Oddsen duger, en på fyra, jag spikar. Senast var hästen lika skitbra som vanligt men kom aldrig till i ett lopp där han satt sist invändigt i ursinnigt tempo och de jäklarna i täten stannade aldrig ju.

  V75-5: Freja Sund har varit lysande på slutet. Kolla gärna in de två senaste loppen och mejla om ni har en annan åsikt. Då ska jag peta in linserna. Kan det vara spets och slut? Hoppas, annars andra ut och slut, jag är helt osentimental i den frågan.

För den som spelar med kompisar (jag har inga, äsch) pyntas lappen med Conrads Elsa och Aroma Grim. Då snackar vi ett lås i Fort Knox-klass. 

Jeepster fångas inte in

  V75-6: Jeepster förföljer (ha ha) bilen och övermannar Ponziopilato Stra. Gissar jag i alla fall. Sen undrar jag hur de ska fånga henne på 1 640 meter vårbana? Bonne chance, som fransmannen sa. Senast vann hon, lätt överdrivet, i snöstorm och gick med brodd i skorna – i morgon blir det bar­fota runt om.

  V75-7: Ett kanonlopp där Svante Båths skjutare Maverick Man vill förlänga sin segersvit. Han jagar femte raka från debuten och har bra chans. Själv vill jag varna för Arn Hammering som är en förbaskat bra häst.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!