Maharajah missar Olympiatravet

Regerande mästaren startar inte i superloppet

Stefan Hultman och Maharajah.
Stefan Hultman och Maharajah.

Maharajah är sliten och missar Olympiatravet.

Nu ställer tränaren Stefan Hultman in allt tävlande med superstjärnan till i höst.

– Nu laddar vi istället om för att försvara titeln i Prix d'Amerique, säger Stefan Hultman.

Maharajah skulle göra comeback i Sverige på fredag efter Prix d'Amerique-succén. Han skulle ha startat på Bollnäs, som hade laddat upp och förväntat sig storpublik. Men nu blir det ingen comeback.

Hästen är sliten, då han inte klarar av att betäcka och träna för fullt och trav-Sverige får återigen vänta med att se honom på banan.

Hästen är struken, och detta innebär att Olympiatravet blir en stjärna mindre, då titelförsvararen inte kommer starta.

”Fått reaktioner”

Nu får de svenska travfansen vänta länge på att se Maharajah igen, och det låter på Stefan Hultman som att han inte kommer starta någonting i Sverige i sommar - och därmed stängs även dörren till Elitloppet där många hade velat se honom.

– ”Marre” har verkligen varit pigg och glad i träningen och känts jättefin fram tills dess att han har börjat betäcka mer. Tyvärr har han fått lite reaktioner av dubbelarbetet och kan därför inte starta på fredag. Det har helt enkelt blivit för stora påfrestningar och det sliter på hans kropp med att både träna och att betäcka för fullt. Han har ett sånt fantastiskt kraftfullt baksteg och det frestar på bakbenen med den ansträngningen som blir både i träningen och hoppandet när han betäcker, berättar Stefan för Travkompaniet.

Han förklarar vidare:

– Nu kommer vi köra samma upplägg med ”Marre”, han får nu ägna sig till hundra procent åt avelsarbetet så kommer vi igen i höst. Även om det naturligtvis känns tråkigt just nu, för det är klart att det hade varit häftigt att vara med och försvarat vårt guld i Olympatravet, så tycker jag att vi ser framåt. Nu laddar vi istället om för att försvara titeln i Prix d´Amerique nästa år, säger Stefan Hultman till Travkompaniet.

”Inte rättvist mot honom...”

Hultman har tränat Maharajah genom hela hans karriär, och sätter hästen alltid i första hand.

– Jag känner ”Marre” så väl att jag känner när han säger ifrån. Rent psykiskt är han som en unghäst och älskar verkligen att träna men jag känner att när han betäcker så mycket som han gör nu så tappar han lite av sin kapacitet. Ska han tävla, ja då skall han vara på topp annars är det inte rättvist mot honom. Han skall inte komma ut på tävlingsbanan och inte kunna löpa upp till sin fulla kapacitet, förklarar Stefan.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!