Trav

Struntade i andelen då kom storvinsten

Av: 

Minimedia

Michal Wolski

TRAV

Jubel hos Coop Konsum i Tierp – vann 159 000

Sören Jansson (till vänster) fixade V75-systemet som gav storvinsten. Butikschefen på Coop Konsum i Tierp, Lennart Melkersson valde att just till den här lördagen att inte köpa en andel.
Sören Jansson (till vänster) fixade V75-systemet som gav storvinsten. Butikschefen på Coop Konsum i Tierp, Lennart Melkersson valde att just till den här lördagen att inte köpa en andel.

Trots blygsam utdelning på V75 i lördags spelade Coop Konsum i Tierp in 159 000 kronor till kunderna – med det blev de bäst i landet.

Men butikschefen Lennart Melkersson köpte ingen andel i systemet.

– Just i lördags var jag faktiskt inte med, säger han till Trav365.

Med 48 miljoner i jackpott var det upplagt för pengaregn på V75 i helgen. Men favoriterna gjorde sitt jobb och utdelningen stannade på blott 23 061 kronor.

Hos Coop Konsum i Tierp jublades det friskt ändå: butiken spelade hem 159 000 kronor – mest i Sverige denna helg. Lennart Melkersson, butikschef, blev dock utan andel denna gång.
– Jag är med från och till, men det fanns bara 51 andelar i lördags och det räckte väl inte denna gång. Men jag är förstås jätteglad för alla våra kunders skull. Det var en rejäl överraskning, säger han.

Halv miljon rekordet

Hjärnan bakom vinsten var Sören Jansson, som fram till i höstas drev en framgångsrik spelbutik mitt emot Coop. När kollegan gick i pension flyttade han in hos matjätten.

Första spelvinsten i nya lokalen dröjde dock till i lördags, segerförbannelsen därmed bruten.
– Det kändes riktigt skönt, jag har inte fått in någon större vinst sedan flytten. Men nu släppte det. I gamla butiken fick vi in närmare en halv miljon för några år sedan, det blev 8 000 per skalle, säger Jansson.

”Det här gjorde du bra”

Lördagens andel kostade 125 kronor och med 51 deltagare blev vinsten 3 100 kronor per person.

Jansson såg loppen på tv och förstod att segern låg inom räckhåll när spikarna Västerboonthenews, Quick Fix och Nadal Broline satt. Med åtta hästar i sista V75-avdelningen var pengarna i hamn.
– Det här gjorde du bra, sa kunderna i går. Jag är jätteglad för deras skull, kul att ha så många glada kunder. När vi körde på V64:an i går brukar vi vara tio-tolv stycken, nu var det uppåt trettio personer.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!