Trav

”Ingen har en bättre häst”

TRAV

Ulf Stenströmer om sin trio på V75 – Prix de France och Hästgalan

Ulf Stenströmer tycker att Oliver Kronos är bästa segerchansen från stallet på V75
Ulf Stenströmer tycker att Oliver Kronos är bästa segerchansen från stallet på V75

V75-finaler på lördag och Prix de France på söndag. 

Det väntar en hektisk helg för Ulf Stenströmer.

– Jag hinner faktiskt med galan på lördagskvällen också, säger Axevallatränaren.

För ett år sedan upplevde Ulf sitt största ögonblick som travtränare. Stallets stjärna Noras Bean vann Prix de France, enligt många världens tuffaste medeldistanslopp, via en rykande avslutning.

– Det var en helt otrolig känsla och det största jag varit med om hittills i min karriär!

Tidigt på söndag morgon bär det av till Frankrike igen då Noras Bean ska försöka försvara sin titel. Motståndet går inte av för hackor. Prix d'Ameriquevinnaren Up And Quick, pilsnabbe Timoko och Texas Charm är några av de mest namnkunniga som lär bjuda upp till en riktig fight.

Fransmännen vann lottningen och Noras Bean slår ur underläge.

– Det gjorde han förra året också och jag hoppas förstås att det kan bli så igen. Hästen är i mycket fin författning och kommer att göra ett kanonlopp, fortsätter Stenströmer.

En ära att vara nominerad

Men någon lugn uppladdning är det inte tal om för Ulf. Hela lördagen är det fullt jobb när det nalkas V75-finaler på Solvalla och på kvällen är det travets årliga gala som står på programmet.

– Det är en ära att vara nominerad och det ska bli kul även om jag inte är någon galamänniska.

Stall Stenströmer startar flitigt på V75 och har den här gången gäller tre hästar i omgången. Bäst chans på förhand har Oliver Kronos (V75-6).

– Jag tror inte att det är någon som har en bättre häst i loppet, men det betyder inte att Oliver Kronos bara går ut och vinner. Spåret är lite långt ut på vingen för att jag ska vara helt nöjd. Hästen känns jättefin och trivs verkligen hos oss och jag tror att det är förklaringen till varför han har gått så bra sedan vi fick honom i träning. Klaffar det lite på vägen tror jag att han slåss om segern.

Bear Dancer (V75-1) gick ett jättefint lopp senast och var inte tom i mål. Nu är det täta starter, men han är en hårding och känns fin efteråt. Det är sista starten på ett tag och med lite tur på vägen kan han säkert dyka upp där framme. Loppet är ju stenhårt och jag ser Bear Dancer som en outsider. Jag hoppas att vi kan köra utan skor bak igen.

Linus Wibb (V75-7) har varit klart positiv i de tre senaste starterna. Jag tycker att han har varit mer avslappnad i loppen. Han är mer stark än snabb och det här är en liten chansning jar hoppas att det blir överpace och att han får gå sista 7-800 meterna, då kan han säkert plocka många till slut.

Till sist, har du putsat dansskorna?

– Skorna är putsade, men någon dans lär det knappast bli för min del. Flyget går 06.20 på söndag morgon så jag lämnar galan tidigt. Vinner Noras Bean får jag väl bjuda på en segerdans, det gör jag gärna, avslutar Ulf Stenströmer.

Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!