Tapper: ”Wow, vilket häftigt race det blev”

TRAV

BETYG V75:s 5 bästa prestationer Expertens betyg – vad tycker du?

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Muscle Hustle vann Ina Scots Ära. Hästen får tre plus av experten – loppet: fem plus.

Vilket race!

Ina Scots Ära hade allt.

Startgalopper, storfavorit som svek, skrällseger och en prestation att minnas – av trean i loppet.

Jimmy Tapper.

Dragplåstret på förhand var givet på Mantorp: Ina Scots Ära med 300 000 kronor till vinnaren, där den före detta Prix d'Amérique-vinnaren Helen A Johansson fanns i vinnarcirkeln och delade ut pris.

Och vilket lopp det skulle bli, med flera som galopperade bort sig redan i starten.

Storfavoriten Cyber Lane (med nio segrar av nio möjliga innan den här starten) hade segern i sin hand när han vann spetsstriden – men svek som slagen redan på bortre långsidan.

Trots att Robert Bergh imponerade och vann med Muscle Hustle, så var det Baron Gift som stod för loppets prestation.

Han såg ut som en demon i loppet och krossade favoriten från dödens, men föll med flaggan i topp på upploppet som trea.

✓ Här är V75:s 5 bästa prestationer – och sämsta:

➕➕➕➕➕

Vad: V75-6, Ina Scots Ära

Kommentar: Wow vilket händelserikt lopp! En stökig inledningen då flera galopperade bort sig. Jag trodde loppet var avgjort när Cyber Lane vann spetsstriden, men Baron Gift satte färg på loppet med full körning hela vägen. Trots hårt tempo höll Baron Gift och Muscle Hustle storstilat på upploppet och utmanades endast av Policy of Truth, som imponerade med sin snabba avslutning.

➕➕➕➕

Vem: Baron Gift (V75-6)

Kommentar: Blev omgångens snackis efter en ”omöjlig” prestation. Han höll farten uppe loppet igenom och krossade favoriten från dödens – sedan var det bara en tidsfråga innan han skulle ge upp. Men Baron Gift höll storstilat hela vägen in i mål som trea och vann tapperhetsmedaljen! Jag väntar redan med stor förväntan på nästa start. Hade fått fem plus vid seger.

➕➕➕

Vem: Muscle Hustle (V75-6)

Kommentar: Robert Bergh gjorde inga misstag med Muscle Hustle. Hittade ner direkt i ett fint slagläge i starten. Med en drömresa i ryggen på Baron Gift, i ett hårt tempo hela vägen, kunde han avgöra till slut. Kopplade greppet på Baron Gift på upploppet på ett imponerande sätt.

➕➕

Vem: Test Drive (V75-4)

Kommentar: Bästa hästen vann. Tog enkelt hand om ledningen i den snabba inledningen. Trots att han, enligt Örjan Kihlström, fick en rejäl ”tryckare” mitt i loppet, försvarade han sig hela vägen. Avslutade riktigt bra till en enkel seger.

Vem: Carabinieri (V75-7)

Kommentar: Fick mycket hjälp på vägen och var nästan ”skyldig” att vinna. Men prestationen går inte att ta ifrån honom, då segertiden landade på fina 1.12,2. Såg väldigt fin ut i mål när han vann på lätta ben.

Vem: Re Doc och Fossens Bonus (V75-5)

Kommentar: Re Doc vann spetsstriden och då var väl segern klar? Knappast. Stannade helt i sista sväng och blev en rejäl besvikelse. Det är bara att konstatera att hästen inte samma form som i våras.

Fossens Bonus var tillbaka på V75 – som storfavorit. Ja, hela omgångens näst största favorit och streckad på 49 procent. Var inte ens nära att vinna och gick i mål som trea.

Jimmy Tapper