Tog hem 700 000: ”Är helt otroligt...”

Publicerad 2017-05-24

Dansk vann klassiska Pramms Memorial

Dansktränade Brownie började nosa på eliten förra året med några stora segrar i Norge.

På tisdagskvällen tog femåringen, som tränas av danske Bent Olsen och reds av Oliver Wilson, hem årets första stora galopplöpning Pramms Memorial på Jägersro med 700 000 kronor till vinnaren.

Jägersro drog igång galoppsäsongen i Sverige på tisdagkvällen med V64-tävlingar och storloppet Pramms Memorial.

Den 1 730 meter långa uppgörelsen såg fjolårsvinnaren Hurricane Red som stor hemmafavorit. Lennart Reuterskiöld Jr:s häst sågs dock aldrig med chans.

I stället blev det Brownie – andrahandaren på V64-spelet – som tog hem segern fint framlotsad av Oliver Wilson.

Carlos Lopez anförde loppet i ett högt tempo med Silver Ocean, med segerrike Gunvald uppvaktande på utsidan. Oliver Wilson hittade ledarens rygg och låg still där till upploppets början då luckan uppenbarade sig invändigt för Brownie.

Det blev en lekande lätt seger efter drömlöpningen.

”En helt unik häst”

Den franskfödde hingsten tog bland annat hem grupp 3-loppet Marit Sveaas Minnelöp i Norge under fjolåret och visade redan då potentialen.

Klampenborg-tränaren Bent Olsen - flera gånger champion hemma i Danmark – har gått ut med att Brownie är den bäste han tränat.

– Att han skulle vinna här i dag kunde vi inte begära. Men han gjorde det. Det är en helt unik häst. Nu dessutom med en jockey som rider så bra som han gör. Att få vinna två av de största loppen i Skandinavien är helt otroligt, sa en lycklig tränare.

Slutar inte på topp

Brownie ägs av en trogen ägare i Olsens stall, Lone Kaj-Nielsen.

– Det är fullständigt egalt vad hästen gör från nu. Hästen har gjort vad den ska. Men vi satsar vidare då Brownie har mycket att ge, summerade Bent Olsen.

Tvåa Silver Ocean som vann Pramms i förrfjol. Trea Gunvald som höll bra efter sitt utvändiga lopp.

Storfavoriten Hurricane Red hamnade sist i starten och sågs aldrig till i loppet.

Offensiv i Jägersro Sprint

Kvällens andra storlopp var Jägersro Sprint över 1200 meter med 200 000 kronor i förstapris.

Martin Rodriguez red offensivt med åttaårige Spykes Bay som knäckte ledaren och höll undan knappt före snabbt uppdykande Beat Baby.

Jägersros Vanja Sandrup tränar vinnaren som får stort plus i kanten för den starka insatsen.

Lennart Reuterskiöld Jr har en derbykandidat i Storm Ocean som överraskade i Vårlöpning över 2 200 meter. En 17-oddsare på vinnarspelet. I segersadeln satt Oliver Wilson.

Mikael Wikner/Kanal75