Jori Turja: ”Det är så klart tragiskt...”

avChristoffer Wickman

Superstjärnans tränare chaufför till de hästar som dog på färjan

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Jori Turja

Två travhästar dog på en färja från Finland till Stockholm.

Chaufför av hästtransporten var Jori Turja – superstjärnan Varennes tränare.

– Det är så klart tragiskt när sådant här inträffar, säger han till Trav365.

Det var natten till torsdagen förra veckan som de två travhästarna Pine Crown Girl och Euphoria Diablo dog på en stormig resa över Östersjön.

Båda hästarna var döda när färjan, som gick från Helsingfors, kom fram till Stockholm. Dödsorsaken tros vara syrebrist.

Travhästarna skulle i träning hos proffstränaren Veijo Heiskanen:

– Det är sorgligt och hemskt, det här var det sista man tänkte kunde hända, har Veijo Heiskanen sagt till Trav365.

Chauffören av hästarna var Jori Turja, tränaren till superhästen Varenne, av många kallad världens genom tiderna bästa travhäst.

Trav365 når en nedstämd Jori Turja, som befinner sig i Italien.

”Hatar oärliga människor”

– Det är så klart jättetråkigt det som hände, och jag tycker det är tråkigt att kommentera, du ska bara veta hur många som har ringt, säger Juri Turja till Trav365 och fortsätter:

– I Finland har det varit en massa artiklar och jag kan inte säga mer än att det är tråkigt när sådant här inträffar och att det är tragiskt. Men, vad ska jag göra, det är bara att hoppas att de finner orsaken till hur det blev så här och att det inte händer igen.

Vad händer nu?

– Det är en polisutredning, de ska utreda det här. Jag är i Italien nu och är borta några veckor och jag vet inte mer, det är ägarna som tar hand om det här.

Jori Turja har som chaufför till hästarna fått utstå kritik och av många hållits som ansvarig.

– Det är massa som anklagar, till och med kaptenen på båten har skrivit saker som inte hänt. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, jag hatar oärliga människor och folk som inte kan hålla vad de säger. De skrivs och sägs mycket som inte stämmer, säger Juri Turja och avslutar:

– Det är så klart jättetråkigt allting, men jag kan inte hjälpa att det blev sådan storm som jag aldrig sett maken till tidigare och det är bara hoppas att man inte får vara med om det här någon mer gång.