Malin Berås: ”Det är egentligen en skandal”

1 av 3
TRAV

Montéstjärnan Malin Berås, 29, rusar mot 100 segrar.

I jakten på milstolpen var hon nära bli blåst på en seger - men blev delad etta - trots att hon påstår sig ha varit först i mål.

– Det är egentligen en skandal, säger hon.

Det var under måndagen som händelsen inträffade.

Malin Berås, som red kallblodet Nordby Sleipner på Jarlsbergs travbana, tyckte att hon var först i mål och blev än mer övertygad när hon såg målfotot.

Domarna tyckte annat - och dömde dött lopp, något som även trav365.no skrivit om.

– Han var först i mål. Det är egentligen en skandal. Det är proffs som sitter och dömer, men så ser man ett målfoto som visar att den hästen jag red var först. Det här är inte bra, säger Berås.

– För mig spelar det ingen roll, jag fick en seger och det gick inte ut över mig, men jag tycker synd om hästägaren som fråntagen förstapriset, enligt mig. Istället för att få full pott, så måste de dela med hästen som egentligen skulle vara tvåa. Det är märkligt, nästan oseriöst, när målfotot visar ganska tydligt att min häst är först. Alla som ser fotot säger detsamma. Hästägarna lägger ner mycket tid och pengar på sporten och förtjänar inte att bli behandlade så här. Inte vi ryttare heller, för den sakens skull.

”Det har jag alltid haft”

Nu har Berås fyra segrar från milstolpen 100 segrar.

– Det känns bra, det är ju ett mål! 

Och formen verkar vara på topp. Hon har tagit två segrar på två dagar, måndag och tisdag.

– Det är en bra segerprocent jag har, det har jag alltid haft. Man måste bara kämpa på. Till slut lossnar det, och det kanske har lossnat lite nu? Det är alltid trevligt med segrar! 

”Hoppas det kan bli en stjärna”

Berås var en av Skandinaviens främsta ryttare åren 2011 och 2012, sedan har hon dragit ner på sitt ridande.

Läge att trappa upp nu?

– Jag kommer nog inte trappa upp, man får välja vilka lopp man vill delta i, prova att plocka ut de bästa hästarna. Jag bor inte så centralt, så det blir väldigt långt för mig om jag ska åka och resa varje dag.

Tillsammans med pojkvännen Vegard Hansen, fotbollstränarprofil i Norge, har hon nu investerat i en ny häst, som 29-åringen hoppas kan bli en stjärna.

– Den hoppas jag kan bli en stjärna. Det är lite svårt att säga, jag har precis fått hem honom, men det finns lite justeringar att göra för att det ska bli en topphäst.

Blir det montésatsning med honom?

– Det blir lite bägge delar, det är ingen dålig häst i sulky heller, så det blir kombinerat, säger Malin Berås.

ARTIKELN HANDLAR OM

Monté

Hästar