Stig H:s supersuccé

TRAV

I våras fick Stig H Johansson kritik för att ha en gammaldags träningsanläggning.

I går tog han en gruvlig revansch och kvalade in fem hästar till Derbyt och Stoderbyt.

– Jag hoppas och tror att Wellino Boko vinner Derbyt, säger Reijo Liljendahl i stallet.

I våras gick Anders Lindqvist ut med att Stig H Johanssons träningscamp sett likadan ut i alla år. Han jämförde med succétränaren Fabrice Souloy som han påstod har Europas finaste träningscamp. Han menade att Stig H låg långt efter i utvecklingen.

Men under tisdagskvällen på Jägersro gav "Mäster Stig H" svar på tal. I uttagningarna till Derbyt och Derbystoet kvalade han in inte mindre än fem hästar. Två till Svenskt Travderby och tre till Derbystoet.

Så här säger Reijo Liljendahl, försteman i stall Stig H, dagen efter succékvällen.

– Wellino Boko såg väldigt bra ut och han fick göra lite under vägen och löste det på ett bra sätt. Han gör nästan aldrig ett dåligt lopp och jag tycker han är en av de som kan vinna finalen.

Vad tyckte du om Evidence Ås?

– Han var också väldigt bra. Det var inte helt slutsålt i mål och han vann på en bra tid. Nu fick han ett bra läge i finalen och med lite tur och rätt lopp så ska även han räknas. Men Wellino Boko får räknas som den bästa chansen eftersom han är den tuffaste av de två, säger Reijo Liljendahl.

”Tre fina märrar”

Att ha två hästar till final i ett Derby är det inte många som lyckats med.

Men Stig H Johansson nöjde sig inte med det. I stonas Derby, Derbystoet, kvalade han in tre hästar.

Favorit till segern blir Johanssons supertalang Bobtail som vann sitt försök väldigt enkelt.

– Bobtail lunkade på rejält och avslutade fort sista varvet. Hon har bra form och fick ett perfekt läge. De andra ska vara bra för att slå henne.

Vad tyckte du om Paper Moon och Charmaine Ås som också kvalade in till finalen?

– Paper Moon gick i mål med sparade krafter. Hon fick ett, för hennes del, vettigt läge i finalen och Torbjörn Jansson känner hästen väl. Hon är en av de som kan vinna om rätt löpning. Charmaine Ås har bra form även hon och hade sparat i mål. Vi har tre stycken väldigt fina märrar till finalen och på förhand ser det väldigt bra ut. Alla de här hästarna får tränas lugnt under veckan och vi ska bara se till att bibehålla formen, säger Reijo Liljendahl.