I så fall går jag till Albanien - barfota

TRAV

I dag är det pokallopp och start på storloppssäsongen för unghästarna.

Jag har två med i Konungens pokal men tyvärr ingen i Drottning Silvias.

På söndag bär det av till Neapel och Lotterian. Även om travsportens stora mediakanal, Kanal 75, och vissa andra internetsidor inte uppmärksammat det så startar jag faktiskt två hästar. Båda två med lika stor chans som de andra svenska deltagarna, de som nämnts i media.

I vilket fall blir det en spännande helg.

De säger att Hot Shot Knick ska vinna Elitloppet. Om Lähdekorpi sa att han skulle gå hem från Finland om han missade ledningen mot Passionate Kemp så lovar jag att gå till Albanien - barfota! - om Hot Shot Knick vinner Elitloppet. En del av mina konkurrenter på Jägersro skulle nog må jävligt bra om så skulle ske. Ni kan hoppas en liten stund...

Åter till dagens övningar.

7 Ulster Boko (V75-4) har gjort allt rätt i min regi hittills. Det blir ett elddop den här gången, motståndet är tuffare nu. Men han har sån överkapacitet för klassen att jag räknar med toppchans ändå. Min bästa chans i omgången.

5 Mack November (V75-7) bromsade sig i fel senast, vet inte riktigt vad det berodde på - om han var för lätt eller om han var för feg. Dock kommer jag att helgardera mig; mera vikt och ett norskt huvudlag. Kapacitet har han så det räcker och blir över. Toppchans.

8 Olimede (V75-6) har ett uruselt läge och har haft problem med sina fötter, men det kändes i tisdagsjobbet att de problemen är över. Han kommer att återgå till den gamla balansen; från tunga skor till lätta aluminium. Varning för honom, trots läget.

8 Paul November (V75-5) håller mycket bra form och kan vara farlig att räkna bort.

6 One Man Show (V75-6) kvalade in på ett snyggt sätt men räcker inte. Ännu...

Lutfi Kolgjini ([email protected])