Miljonutdelning på sista V65:an

Publicerad:
Uppdaterad:

Nästa veckan är det V64 som gäller

Det var sista kvällen med V65-spelet på Solvalla. Och kanske mer sörjd av spelarna än ATG-bossarna tänkt sig nu när nya V64 tar vid nästa onsdag.

En skrällomgång igen, och det är bara en i en serie av stora utdelningar och spelmässigt spännande omgångar under hösten.

Bara fem spelare klarade alla smällar och sexorna betalade över 2,3 miljoner. Meste turspelaren var den småspelare som satsat 24 kronor på ATG:s nätspel och drog in 2,4 miljoner.

Spelarna sattes på hårda prov direkt när Hawaiian Clipper fällde många i första V65 -loppet. Efter ett perfekt lopp i rygg på storfavoriten slog han till när det blev fritt fram på upploppet.

Stig H varnade

Men för dem som läste Stig H Johanssons V65-krönika var den smällen ändå inte så överraskande. Där meddelade Stig H att hästen skulle få ny utrustning för att bli piggare och fick ses som en outsider.

Nu fick Hawaiian Clipper ett drömlopp i rygg på ledaren, hjälpt också av stallets andra häst Taylor Boko som tryckte rejält på ledaren.

Erik Adielsson bakom den oddsaren. Han satte ytterligare en vinnare på V65. Pinekiller, också den från Stig H Johanssons stall.

Efter en kalasstart och kryssande mellan hästar satt Erik nästan per omgående i andra utvändigt. Gled fram till ledaren varvet kvar och efter hård kubbning sista varvet tog han en knapp seger.

Småsmällar i övrigt också. Bara en halvfavorit som höll måttet när Intoxicated spurtade tungt över upploppet och tog en knapp men säker seger i sista avdelningen. Givetvis hjälpt av att det blev rejäl körning i täten,men att det skulle bli tempo på loppet stod förstås skrivet redan i programmet.

Eddie Ekman

Publicerad: