”Alla var mållösa, hur gör du Oskar?”

Plusbetygen efter V75 på Hagmyren • De fem bästa – och den sämsta”

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Experterna var mållösa. Oskar Kylin Blom var mållös.

Antonio Tabac fortsätter vara ett förvandlingsnummer.

Hur gör du Oskar?

Vi pratade en lång stund under fredagen.

Jag ville veta hur Oskar Kylin Blom såg på sitt första år som proffstränare (tog ut licensen 1 januari i år), hur samarbetet fungerar med sambon Emilia Leo, vad hans framtidsdrömmar var.

Svaren kom lika snabbt varje gång när framtiden och succén kom på tal:

”Jag har inte satt några mål så, jag vill att alla ska må bra runt omkring mig”, sa han.

”Man får torskfrossa”

Mest intresserad var jag att veta hur han såg på pressen att sela ut brakfavoriten Antonio Tabac i V75-5. Han skulle ju bara vinna.

”Hur ska man säga, jag ser bara möjligheter till att förlora och man får torskfrossa ju närmare start man kommer. Samtidigt, han är i väldigt bra ordning och ingenting tyder på att han ska vara sämre nu än senast”, svarade han.

Ursinnig start

Och vann, det gjorde han. Oskar spekulerade i att det fanns en bra chans att leda loppet hela vägen.

Så blev det knappast.

Efter en ursinnig inledning på 1.07,1, så fick Antonio Tabac jobba i andra- och tredjespår under loppet.

Det störde inte favoriten nämnvärt.

I sista kurvan tryckte han till och sedan var loppet över.

Experterna var mållösa efteråt, Oskar Kylin Blom var (nästan) mållös.

Hemligheten bakom förvandlingen är nog så ”enkel”: Att alla mår bra, inte minst Antonio Tabac...

De 5 bästa prestationerna – och den sämsta:

Vem: 3 Antonio Tabac (V75-5)

Kommentar: Allt är väl sagt ovan. Frågan som egentligen återstår: finns det något stopp för den här hästens förvandling? Inget pekar på det.

Vem: 5 Ural (V75-3)

Kommentar: En bit efter 500 meter hade passerats satt Örjan Kihlström i ledningen. Sedan tryckte han ifrån och försvann flera meter på upploppet. Han vann mer eller mindre okörd. Det osade klass.

Vem: 1 Charrua Forlan (V75-6)

Kommentar: Visst blev Hans-Owe Sundberg och Charrua Forlan räddade av solfjäderseffekten då inte Volstead lyckades klämma sig före in i första sväng, men ändå.

Sundberg och Charrua satt i ledningen från start till mål i ett Guld-lopp med Volstead och Heavy Sound (wow, vilken galen avslutning han hade på loppet) som konkurrenter. Det förtjänar respekt.

Vem: 14 Ellieann (V75-2)

Kommentar: Det var lite mer än ett år sedan förra V75-segern med Ellieann för Sofia Frilén. I kväll var det dags igen – och så som hästen visade styrka. I tredjespår i sista sväng manglade duon motståndet, och snackhästen på förhand, Amanda Rose. Hösten verkar vara Ellieanns tid onekligen.

Vem: 3 Raja Ribb (V75-7)

Kommentar: Trea i mål, men en vinnare ändå. Efter en galen inledning mellan Tomas Pettersson och Jörgen Westholm, där ingen ville släppa ledningen så valde ändå Westholm att släppa till slut.

Trots starten, på den långa distansen, var det så när att Raja Ribb kunde hålla undan. Att hästen blev stum på upploppet och att en ”vilandes” Volocity de Vie kunde avgöra må vara hänt. Styrkan var imponerande.

Vem: 7 Västerbo Pokerface (V75-1)

Kommentar: Var dålig i värmningen och ingenting blev bättre när V75 skulle inledas. Nära galopp direkt och i första sväng så kom den. Kanske inte ens borde ha startat?

avDaniel Söderbäck

ARTIKELN HANDLAR OM

V75