Här skiter det sig för Sjöberg

Uppdaterad 2015-07-13 | Publicerad 2015-07-10

Ex-höjdhopparen på väg mot seger – då hände det som inte får ske: ”Mitt fel”

Skit också, Sjöberg.

Ex-höjdhopparen fick lämna ”Stjärnkusken” efter att ha kört på hästbajs i avgörande loppet.

– Det är mitt fel, jag skulle svängt. Jag tar på mig det, säger han i TV4-programmet.

Förra veckan fick bloggaren och skådespelerskan Ellen Bergström lämna TV4:s fredagsunderhållning ”Stjärnkusken”.

Den här veckan var det ex-höjdhopparen Patrik Sjöbers tur att packa väskorna.

I ett avgörande lopp mot Europe-gitarristen Kee Marcello galopperade Sjöbergs häst bort en, till synes, överlägsen seger.

Anledningen: det låg hästskit på banan – som hästen blev rädd och skyggade för.

– Det var den jävla hästskiten som låg där, hon tyckte att hon skulle hoppa över den. Jag funderade på om jag skulle köra förbi den, men det gick så jävla fort.

– Det är mitt fel, jag skulle ju ha svängt för skiten. Jag tar på mig det. Jag hade givetvis velat komma etta och det var två som sprang, det var fifty-fifty och om någon ska slå mig, så är det Kee, tycker jag, säger Patrik Sjöberg.

”Varit fantastiskt”

Som Trav365 tidigare berättat har Sjöberg blivit helt travfrälst i programmet. Och trots att han nu får lämna kusktävlingen, så kommer han fortsätta med sporten på egen hand.

– Jag och Kee kommer fortsätta att prata om hästgården, vi kommer ta amatörlicens och vi kommer att fortsätta med trav. Det blir en "force" i svensk travsport.

– Det har varit fantastiskt intressant att få en inblick i hur hästarna funkar och det är jag evigt tacksam för, säger Sjöberg och avslutar:

– Jag var livrädd för hästar när jag kom hit och nu känns det som att jag har levt med hästar hela mitt liv, säger Patrik Sjöberg.

Följ ämnen i artikeln