Superstjärnan Nuncio vann SprinterMästaren

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefan Melanders superhäst Nuncio vinner SprinterMästaren före Volstead och Hillustrious
Foto: ATG Live
Stefan Melanders superhäst Nuncio vinner SprinterMästaren före Volstead och Hillustrious

Sagan om auktionsfyndet Nuncio fortsätter.

Under torsdagen vann han det stora travloppet för fyraåriga travhästar – SprinterMästaren – i Halmstad med 940 000 kronor i förstapris.

– Det är helt otroligt alltså, sa tränaren och kusken Stefan Melander i TV12 direkt efter loppet.

2012 fyndades han på hästauktion i USA av Stefan ”Tarzan” Melander.

Stefan köpte honom för den i sammanhanget billiga summan av 50 000 kronor.

Nu har han sprungit in 16,5 miljoner kronor.

Superhästen Nuncio vann SprinterMästaren i Halmstad under torsdagen, knappt men säkert före stallkamraten Volstead och Anders Svanstedts Hillustrious.

Melander fick torskfrossa

Jättestjärnan Nuncio var efter sin heroiska insats som trea i Sveriges största travlopp Elitloppet sista helgen i maj på Solvalla skyhög favorit till att vinna SprinterMästaren, och han infriade också alla förväntingar. Det satt dock hårt åt, och Stefan Melander fick torskfrossa.

– Jag tänkte att jag torskar alltså, men han bara sög i mer och mer. Det var ganska lugnt, det var nog mer jag som var orolig, sa Stefan Melander i TV12 direkt efter loppet.

Anders Svanstedt-tränade Hillustrious, som vann sitt försök till finalen, kördes i ledningen av kusken Johnny Takter och på utsidan fanns Volstead tillsammans med Örjan Kihlström. Tempot var högt uppskruvat loppet igenom, och först sista biten kunde Nuncio sticka nosen först efter en resa i andra par utvändigt.

– Ett lopp som går så fort och ändå blir det speedkörning, jag är jätteimponerad. Det kändes lurt alltså och jag trodde jag skulle torska på speed, men han vann säkert till slut. Det är den värsta häst jag haft, hans exteriör är grym alltså.

Tvåa i loppet slutade stallkamraten till Nuncio, Volstead, och trea slutade Hillustrious

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN