Stjärnhästen vann – efter tuffa duellen

TRAV

Supertalangen Enterprise vann sitt första lopp – i Sverige.

Då jublade Hasse Backe och ägarna till hästen.

– Det är en ruskigt bra prestation, säger experten Stefan Hultman.

Tillsammans med Unibet-grundaren Anders Ström och sportjournalisten Lasse Granqvist äger fotbollsprofilen Hasse Backe fyraårige hingsten Enterprise.

Efter bara ett lopp i Sverige blev hästen favorit på V86-spelet.

Och då flög Hasse Backe till Sundsvall för att se sin jättetalang.

– Dels så är det rent intresse egentligen och att jag vill se honom tävla på plats så mycket som möjligt, men jag har mycket jobb framöver och vet inte hur mycket jag kommer komma loss så därför vill jag passa på när jag har tillfälle., sa Hasse Backe till Trav365 innan loppet.

Första segern i Sverige

Det slutade med succé och 70 000 kronor in på kontot.

Från publikplats kunde Hasse Backe jobba in sin häst till seger efter en hissnande duell mot Robert Bergs Trancendence. Talangerna stred sida vid sida i högt tempo loppet igenom, men över upploppet var det Enterprise som vann.

– Det är en riktig prestation alltså, Enterprise håller storstilat. Hästen blev lite het och fick en "traktor" utvändigt som bara tryckte och tryckte hela vägen. Men ändå så håller han undan, säger Stefan Hultman.

”Imponerande”

Segerkusken, Per Linderoth, var väldigt imponerad över vinnaren. Nu laddas hästen mot finalen i Norrland Grand Prix.

– I dag blev det friska tag i loppet, men det var roligt. Han var även mer allert i dag också. Sedan måste vi hylla Bergarns häst som var ruskigt bra. Hästen visade väldigt bra moral och det var imponerande, säger Per Linderoth.

ARTIKELN HANDLAR OM