Hockeyproffsets hopp – kan få en succéhelg på V75

TRAV

Hockeystjärnan Tony Mårtensson satsar stora belopp på sin hobby: trav.

På lördag kan han få betalt i form av en dubbelseger på V75.

– Pojke Kronos såg fantastiskt bra ut senast, säger han.

Många hockeyspelare älskar trav. KHL-proffset Tony Mårtensson är definitivt en av dem. Just nu är en av de hockeyspelare i landet som satsar hårdast på travet och i somras köpte han in sig i topphästen Caballion som blev tvåa på Solvalla under onsdagen.

”Då är det bra chans”

Men Mårtensson deläger flera hästar. På lördag startar två av dem inom V75-spelet på Gävletravet.

Det rör sig om Pojke Kronos i E3-finalen och Eros Tooma i klass två-finalen. Det råder ingen tvekan om vilken av hästarna hockeyproffset tror mest på.

– Pojke Kronos såg fantastiskt bra ut senast. Det blir jäkligt svårt att ta sig förbi Åkes (Global Offshore) från start, men med lite flyt kanske det går och då är det en bra chans. Han blir bara bättre och bättre. Roger Walmann (tränaren) har pratat gott om honom sedan första början. Hästen såg som sagt smällfin ut senast, det blir en spännande höst.

Hur ser planerna ut?

– Starta i Italien, Derbyt därnere.

”Lite utlämnad”

Eros Tooma fick ett trist startspår och Tony har inga större segerförhoppningar.

– Det är en bra häst som vann på ett jäkla bra sätt på Kalmar. Blev tyvärr sjuk sen, men gjorde comeback för någon vecka sedan. Fick tyvärr spår åtta, känns lite utlämnad, men får han en bra resa har han en jäkla bra speed. Hoppas att han kan tjäna lite pengar. Det är Pojke Kronos som är klart bästa chansen.