Åby Stora Pris 2016

Franske stjärnan jagar 2 miljoner

Av: 

Erik Pettersson

Jos Verbeeck och Un Mec d'Heripre i Elitloppet tidigare i år.
Jos Verbeeck och Un Mec d'Heripre i Elitloppet tidigare i år.

TRAV

Efter tredjeplatsen i Elitloppet och segern i finska Mikkeli.

Franske stjärnan Un Mec d'Heripre är klar för Äby Stora Pris.

– Hästen har haft kanonform hela säsongen och är en sylvass sprinter som säkert blir en av favoriterna i år, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen.

En av Europas bästa hästar kommer tillbaka till Sverige i mitten av augusti.

Fabrice Souloy-tränade Un Mec d'Heripre är klar för Åby Stora Pris som körs på banan i Mölndal, utanför Göteborg, 13 augusti.

”Sylvass sprinter”

Den 8 -åriga hingsten har visat strålande form på slutet, senast i söndags vann han storloppet St Michel i Finska Mikkeli på tiden 1.09.5. Un Mec D’Heripre vann tidigare i år också ett heat i Elitloppet på rekordtiden 1.09.3 och slog då stjärnan Nuncio ,i final blev det en hedrande tredje plats bakom Nuncio och Resolve

– Tränaren Fabrice Souloy tackade under dagen ja till en inbjudan med sin stjärnhästUn Mec D’ Heripre. Detär en riktig kanonhästoch självklart skall han vara med bland de 8 som får en plats i årets upplaga av Åby stora pris , hästen har haft kanonform hela säsongen och är en sylvass sprinter som säkert blir en av favoriterna i år, säger  Åbys sportchef Jon W Pedersen.

Två miljoner i förstapris

Tränaren själv säger så här om att komma till Sverige igen:

– Un Mec D’Heripre är i toppform och loppet ligger perfekt till i tiden. Han har visat att han tål tuffa upplägg och jag vet vad som krävs för att vinna Åby Stora Pris, min häst är så bra att jag tror han har bra chans till seger, förklarar Souloy.

Åby Stora Pris är ett inbjudningslopp för åtta hästar med två miljoner kronor i första pris.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Åby Stora Pris 2016